Galatasaray'da borçlar kapıya dayandı!

Galatasaray'da borçlar kapıya dayandı!
Kasası boşalan sarı-kırmızılı kulüp, vadesi gelmiş borçları kapatacak ve sporcu alacaklarını ödeyecek parayı nasıl bulacağını kara kara düşünüyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek koltuğa oturduğu 2015 Mayıs ayından bu yana eleştiriliyor ancak kulübü adına maddi fedakarlıktan da kaçınmıyor. Göreve gelir gelmez kardeşi Mehmet Özbek'le Florya'nın tadilatını üstlenen Özbek, sahibi olduğu Point Otel'de başta futbol takımı olmak üzere birçok amatör şubenin ücretsiz konaklamasını sağladı. Özbek geçen 10 aylık sürede yaklaşık 30 milyon TL kasa kolaylığı sağlarken, 200 milyon TL borca da şahsi kefil olduğuna dair imza attı.

KRİZDEN ÇIKIŞ YOLU ARANIYOR

Özbek kulübü mali açıdan disiplin altına almak istese de Nisan ayı itibarıyla Galatasaray'ın kasasında para kalmadığı ortaya çıktı. Yönetim, vadesi gelmiş borçları kapatacak ve sporcu alacaklarını ödeyecek parayı kısa sürede nasıl bulacağını kara kara düşünmeye başladı. Bu zamana kadar futbolcuların maaşlarını zamanında ödeyen sarı-kırmızılı kulüp, kriz ortamında çıkış yolu arıyor ancak kredi çekerek bankalara daha da borçlanmak istemiyor. 20 Mart'taki F.Bahçe derbisinin ertelenmesi ile GS Store'dan gelecek ciddi bir gelirden mahrum kalan Galatasaray'ın her ay kasasından ortalama 6 milyon Dolar çıkıyor.

(Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.