Dinlemeye takılan bakan istifa etti

Dinlemeye takılan bakan istifa etti
Savcılığın telefon dinlemesine takılan İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Federica Guidi istifa etti.

İtalyan basınına yansıyan telefon görüşmelerine göre eski Bakan sevgilisine şirketinin lehine olacak bir yasal düzenlemenin Senato'da onaylanacağının müjdesini verdiği belirtildi.

Federica Guidi'nin iş adamı sevgilisi Gianluca Gemelli, Basilicata bölgesinde Eni'ye ait bir atık arıtma tesisi hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında takibe alınmış ve Bakan Guidi ile telefon görüşmeleri de bu şekilde 2014 yılı aralık ayında Potenza Savcılığı'nın dinlemesine takılmıştı. Bu görüşmelerde basına yansıyan haliyle Gemelli bakan sevgilisinden Tempa Rossa rafinerisini Total firmasının petrol çıkarmasına izin veren yasal düzenlemenin kendi şirketi lehine olacak şekilde sonuçlanmasını istemiş; eski Bakan Federica Guidi ise yasal düzenleme sonrasında petrol rafinesi projesinden şirketleri üzerinden 2,5 milyon Euro'luk ihale aldığı iddia edilen Gemelli'ye telefon konuşmasında Anayasal Reformlar Bakanı Maria Elena Boschi'yi de ikna ettiğini belirterek yasanın geçeceğini iletmişti. Savcılığın yaptığı teknik takibe göre Gianluca Gemelli bakan sevgilisi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinden sonra Total yetkilisini arayarak “İyi haberlerim var” dedi.

Nükleer zirvesi için ABD’de bulunan Başbakan Matteo Renzi ise dün akşam Federica Guidi'yi telefonla arayarak istifasını sunmasını istedi. Başbakan Renzi'nin söz konusu yasayı savunduğu ancak hükümetin yıpranmaması için Bakan'ın derhal istifa etmesini istediği, ayrıca konunun telefon dinlemelerinde adı geçen Anayasal Reformlar Bakanı Maria Elena Boschi'yi kapsamasından endişe ettiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.