Bitti denilen hastalık yeniden hortladı!

Bitti denilen hastalık yeniden hortladı!
Hastalığın ortadan kalktığının açıklanmasından aylar sonra Liberya'da Eboladan bir ölüm daha yaşandı.

Salgının son bulmasından aylar sonra Batı Afrika ülkesi Liberya'da Eboladan bir ölüm daha yaşandı. Yetkililer, Ebola nedeniyle 30'lu yaşlarındaki bir kadının dün yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Başkent Monrovia'nın doğusundaki Paynesville'de bulunan bir kliniğe getirilen kadının daha sonra şehirdeki bir hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Ebola nedeniyle Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2 yılda 11 bin 300 kişi Ebola nedeniyle yaşamını yitirmişti. Ocak ayında Ebola bulaşan kimsenin kalmadığı ve salgının son bulduğu açıklanmıştı. Yetkililer, hastalığın kuluçka süresinin iki katı kadar olan 42 günlük sürenin ardından hastalığın bittiğini duyurmuştu.

Salgının son bulduğunun açıklanmasından sonra da bazı ülkelerde hastalık görülmeye devam etmişti. Mart ayında Gine'de yeniden görülen hastalık, salgının yok edilmesinin güçlüğünü ortaya koymuştu. Aynı gün Sierra Leone'da ise hastalığın bulaştığı kimsenin kalmadığı duyurulmuştu. Hastalığın Gine'de yeniden görülmesi üzerine Liberyalı yetkililer, hastalığın kendi ülkelerinde yayılmasını önlemek için bu ülkeyle sınırını kapatmıştı. Liberya'daki ölümün henüz hastalığın Gine'de ortaya çıkmasıyla bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor. Ancak Dünya sağlıkÖrgütü'nden de bu hafta yapılan açıklamada bölgede bazı Ebola vakalarına rastlandığı ancak hastalığın uluslararası bir sağlık riski taşımadığı açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.