Türkmen bölgesindeki hastane vuruldu

Türkmen bölgesindeki hastane vuruldu
Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarda Yamadi Hastanesi ikinci kez vuruldu.

Yamadi Hastanesi idari işler sorumlusu Mustafa Sakallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekim 2012'den bu yana bölge halkına hizmet veren hastanenin, bazı faaliyetlerinin, Rusya'nın savaşa müdahil olması ve rejimin ilerlemesinden sonra durdurulduğunu belirtti.

Sakallı, "Son 3 aydır hastanemizde ameliyathane ve eczane hizmet verebiliyor. Bu sürede, günde ortalama 5 ameliyat, 120 muayene yapılıyor. Ayrıca halka ücretsiz ilaç dağıtılıyor." dedi.

"Hastanemiz, Rus saldırılarından önce yaklaşık 40 bin kişiye hizmet veriyordu" diyen Sakallı, hastanenin çevrede başka sağlık merkezi bulunmaması sebebiyle hayati önem taşıdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bugün öğle saatlerinde Yamadi köyünü hedef alan saldırılarda hastanenin üzerine 3 füze düştü. Saldırı devam ediyor. Şu an acil bölümü zor şartlarda hizmet vermeye devam ediyor. Yapımı devam eden ikinci kat tamamen kullanılamaz hale geldi. Alt katta da ciddi hasar mevcut. Dünyanın hiçbir yerinde hastaneler, sağlık kuruluşları vurulmaz. Bu merkez, rejimin esir askerlerine, rejim yanlısı halka hatta Keseb'ten kaçan Ermeni halka bile hizmet verdi."

"Yeryüzü Doktorları olarak bölgede bulunmaya devam edeceğiz"

Yeryüzü Doktorları (YYD) Suriye Projeleri Koordinatörü Ahmed Yasir Feten de hastanelerin, savaş ortamında ilk korunması gereken yerler olduğuna dikkati çekti.

Halka sağlık hizmeti sunan ve hayati önem taşıyan bu tür kurumlara saldırı yapılamayacağını vurgulayan Feten, "Bu hastane şu an bölgede yaşayan yaklaşık 10 bin kişiye hizmet vermekte. Daha önce buradan 40 bin kişi faydalanıyordu. Ayrıca halkın ilaç ihtiyaçlarını da karşılıyordu." diye konuştu.

Hastane ve doktorların hedef alınmasını şiddetle kınadıklarını belirten Feten sözlerini şöyle tamamladı:
"Yeryüzü Doktorları olarak bölgede bulunmaya devam edeceğiz. Bombardıman bugün de sürdü. Savaşın başından bu yana hastaneler de hedef alındığı için doktor bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Hastaneyi ve doktorları hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Suriye rejim güçlerinin, dün düzenlediği saldırılarda Yamadi köyüne yaklaşık 50 füze düşmüş, saldırılarda 1 sivil hayatını kaybederken, 4'ü de yaralanmıştı. Söz konusu saldırılarda, Yamadi Hastanesi'ne 4 füze isabet etmiş, hastane daha önce boşaltıldığı için can kaybı yaşanmamıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.