"Hayattayken barışı görmek istiyorum"

"Hayattayken barışı görmek istiyorum"
Abbas, "Hayattayken barışı görmek istiyorum. Hala Netanyahu'ya elimi uzatıyorum çünkü barışa inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Kanal 2 televizyonuna konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, "Filistin yönetimi çökmenin eşiğinde. İsrail ile aramızdaki güvenlik koordinasyonunun son bulması halinde kaos hakim olacak. Böyle bir durumda silahlı militanlar ve patlamalar her yeri saracaktır" dedi.

İsrail medyasında geniş yer bulan röportajda Abbas, Oslo Anlaşması'na göre Batı Şeria'nın Filistin yönetiminin kontrolünde olan bölgelerinde, İsrail ordusunun yaptığı operasyonlara son vermesi taleplerinin hala geçerli olduğunu belirtti.

"Filistin topraklarında sorumluluğu bana vererek beni deneyin. Eğer, İsrail özel bir istihbarata sahipse bana versin ben ilgileneyim. Ben neden buradayım Güvenlik iş birliği anlaşması nerede Sizin çalışanınız, ajanınız olmamı mı istiyorsunuz. Bunu kabul etmiyorum, bu işi kendim yapmak istiyorum."
 

'Hayattayken barışı görmek istiyorum'

İsraillilere yönelik saldırılara karşı olduğunu vurgulayan Abbas, İsrail ile Filistin yönetimi arasında barış görüşmelerinin yeniden başlaması halinde şiddetin duracağını söyledi.

Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya dilediği zaman görüşme çağrısı yaparak, "Hayattayken barışı görmek istiyorum. Hala Netanyahu'ya elimi uzatıyorum çünkü barışa inanıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.