Alman eski Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti

Alman eski Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti
Almanya'nın eski dışişleri bakanlarından Hans-Dietrich Genscher 89 yaşında hayatını kaybetti. Bonn'daki ofisinden yapılan açıklamada, Genscher'in ölüm nedeninin kalp yetmezliği olduğu belirtildi.

Kohl hükümetinde dışişleri bakanlığı görevi yapmış olan Hür Demokrat Partili (FDP) Genscher, iki Almanya'nın birleşmesinde önemli rol oynamıştı.

Genscher, 1969-1974 yılları arasında içişleri bakanı, 1974-1992 yılları arasında da dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca Genscher 1974-1985 yılları arasında da liberal Hür Demokrat Parti'nin (FDP) genel başkanlığı görevini yürüttü.

Almanya'da diplomasinin duayen isimleri arasında sayılan Genscher, Batı Almanya ile Doğu Almanya'nın birleşmesi sürecindeki önemli siyasi kararlarıyla tanınıyor. 

Örneğin Dışişleri Bakanı iken 30 Eylül 1989'da Demokratik Almanya Cumhuriyeti'nden (DDR) Prag'a kaçan Doğu Alman vatandaşlarına Prag'daki büyükelçiliğin açılması talimatı vermişti. Genscher bu anı daha sonra, siyasi kariyerindeki en mutlu an olarak nitelendirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.