Belçika halkını tutukluyor

Belçika halkını tutukluyor
Belçika Brüksel saldırılarının failini serbest bıraktı. Belçika halkı isyan etti. Polis, sokağa çıkanları yaka paça tutukladı.

Belçika'da güvenlik nedeniyle ülke çapındaki bütün gösteri ve yürüyüşler süresiz yasaklandı. Teröre karşı protesto ile başlayan ve ardından İslam karşıtı gösterilere dönen ırkçı sokak olayları ülkede artarken, çoğunluğu oluşturan gruplar ise teröristlerin yakalanmazken kendi özgürlüklerinin kısıtlanmasına tepki gösterdi. Bu gruplar dün Brüksel'de buluşarak gösteri haklarının ellerinden alınmasına tepki gösterdi. Brüksel'deki anma alanına yürümek isteyen kalabalığa polis müdahale etti.

HÜKÜMETE İSYAN

Güvenlik güçleri bütün yürüyüşlerin yasaklandığını söyledikten sonra ikinci bir uyarı yapmadan sokaktakileri yaka paça kelepçeleyip tutuklamaya başladı. Göstericiler ise "Bizi değil teröristleri tutuklayın" diyerek polise tepki gösterdi. Brüksel patlamasının faillerinden İbrahim Bakravi'nin Türkiye tarafından teslim edilmesine rağmen yakalanamaması ve teröristlerden Faycal Cheffou'nun yakalandıktan sonra serbest bırakılması bu gösterilerin nedeni olarak açıklandı. Öte yandan Belçika İnsan Hakları Derneği "Hükümet yetkilileri kendilerine teslim edilen bir teröristi bile yakalayamadı. Saldırıları sonrası yakalanan teröristler ise tüm suçları reddedince serbest bırakılıyor. Ancak polisler bizi kelepçeleyip tutukluyor" diyerek Belçika hükümetine ağır eleştirilerde bulundu. Gösterilerde dernek başkanı Alexis Daswaefat da tutuklandı.

O BELGE AÇIKLANDI

Uluslararası haber ajansı AP dün, Türk yetkililerin Hollanda Konsolosluğu'na gönderdiği terörist İbrahim Bakravi hakkındaki yazının belgesini yayınladı. "Çok Acil" koduyla geçilen belgede Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın 14 Temmuz 2015'te Hollanda'nın Ankara Başkonosluğu'na yazı geçerek İbrahim Bakravi'nin belirtilen saatte Amsterdam Havalimanı'na ineceğini belirtti. Yazıda konudan Belçika'nın haberdar edilmesi gerektiği ve bu sınırdışı etme işleminin yüksek derecede önemli olduğu belirtildi. Türk makamları daha sonra hem Hollanda hem Belçika makamlarına sözlü uyarı da yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.