Teröristi sağ kolu ele verdi

Teröristi sağ kolu ele verdi
Diyarbakır’da 7 polisin şehit olduğu saldırıdan sonra incelenen görüntülerde bomba yüklü otomobili yol kenarına bırakan teröristin yürürken sağ kolunu hareket ettirmediği gözlendi.

Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosundaki teröristlerin silah taşıma şekilleri nedeniyle bir kolunu oynatmadan yürüdüğü bilgisini değerlendiren güvenlik birimleri, yapılan operasyonda terörist A.Ç.’yi yakaladı.

Diyarbakır’da geçen perşembe günü polis servis midibüsüne bomba yüklü otomobille düzenlenen ve 7 polis memurunun şehit olduğu saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan güvenlik birimleri, MOBESE’ler ve çevredeki kameralardaki görüntülere yoğunlaştı. Görüntülerde, 300 kilo bomba yüklü otomobili yol kenarına bıraktıktan sonra araçtan çıkan teröristin, yürürken sol kolunun normal yürüyüş pozisyonuna göre hareket ederken, sağ kolunun hareketsiz kalması güvenlik birimlerinin dikkatini çekti.

ÖRGÜTÜN DAĞ KADROSUNDAN

Dağdaki PKK’lıların intikal veya yürüyüş sırasında omuzlarında ya da ellerinde taşıdıkları namlusu yere doğru yönelmiş makineli tüfekleri, hareket etmesin diye sürekli tuttuklarını, bundan dolayı bir süre sonra tüfeğin asılı olduğu veya tutulduğu kolun istem dışı hareketsiz hale geldiğini söyleyen güvenlik birimleri, “MOBESE görüntüsündeki hem sağ kolun hareketsizliği, hem de teröristin sakinliği dağ tecrübesine sahip olduğunun işaretleriydi” dediler. Bu veri üzerine doğrudan dağ kadrosuna yönelen güvenlik birimleri, düzenledikleri operasyonda PKK’lı terörist A.Ç.’yi Diyarbakır Kocaköy’de yakaladı.

VALİLİK: 11 KİŞİ GÖZALTINDA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da dün yaptığı yazılı açıklamada özetle şu bilgilere yer verdi: “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, 11 şüpheli gözaltına alınmıştır. Olay sonrasında kullanıldığı değerlendirilen bir araç İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce yakalanmıştır. Olay kapsamında yapılan ev aramalarında örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.”

Diyarbakır’da perşembe günü Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu 7 polis şehit olmuş, 13’ü polis, 14’ü sivil 27 kişi de yaralanmıştı. PKK’lı A.Ç.’nin de eylem öncesi beyaz renkli otomobili güzergah üzerine parketmesi kameralara yansımıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.