CHP’nin fezleke oyunu

CHP’nin fezleke oyunu
AK Parti’nin teklifi karşısında yeni tekliflerle oyalama taktiği izleyen CHP, şimdi de suç duyurusu kampanyası başlattığı isimlerin de kapmasa dahil edilmesini talep ediyor.

AK Parti, TBMM, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı, fezlekelerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılmasını önerirken; CHP, savcılıklardaki dokunulmazlıkların kapsama alınmasını istiyor.

CHP il ve ilçe teşkilatları, Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere çeşitli bakan, milletvekili ve kurum hakkında suç duyurusu kampanyası başlattı. Paralel savcılar aracılığıyla Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında fezleke düzenletmeyi amaçlayan CHP'nin bu planı doğrultusunda il ve ilçe teşkilatları da suç duyurusunda bulunmaya başladı. Konuyla ilgili olarak "ipe un serdiği" belirtilen CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan gibi isimlerle birlikte bazı valiler ve kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılarak fezleke hazırlanmasını hedefliyor.

BOZDAĞ'DAN TEPKİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin, Türkiye'nin her tarafında il teşkilatları aracılığıyla şikayet kampanyası başlattığını hatırlatarak, "CHP il ve ilçe teşkilatları herkesi şikayet edip fezlekesi olmayan herkesi fezlekeli hale getirmek için bir kampanya yürütüyor. CHP'nin bu yaklaşımı samimi bir yaklaşım değil, yaptıkları etik de doğru da değil" dedi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.