Koru: Gülen masum

Koru: Gülen masum
Gazeteci Fehmi Koru, Paralel Yapı lideri Gülen'in olanlardan rahatsız olduğunu, operasyonların Gülen'e rağmen yapıldığını savundu.

Paralel örgütün 17 Aralık operasyonunun ardından Pensilvanya'ya mektup götüren gazeteci Fehmi Koru, gördüklerini Hürriyet gazetesinden Çınar Oskay'a anlattı.

O dönem "Arabuluculuk misyonu değil, daha ziyade ‘Karşı tarafın bu işlerle gerçekten ilgisi var mı’ diye bakmam için... Bu, Cemaat dayanışması içinde mi yoksa bazı kişilerin kendi başlarına yaptıkları bir şey miydi?" sorusuna yanıt aradığını söyleyen Fehmi Koru ilginç açıklamalarda bulundu.

"GÜLEN OLANLARDAN RAHATSIZDI"

Pensilvanya'ya gittiğin "Olanlardan son derece rahatsız bir Fethullah Gülen’le karşılaştım" diyen Fehmi Koru şunları söyledi:

"Basında, sosyal medyada iki taraflı saldırılar vardı. Bundan çok rahatsızdı. Bir yandan da “Devletin görevlileri yanlışlık yapıyorsa devletin mücadele etmeye hakkı vardır” diyordu. Kuşkunun ortadan kalktığını düşündüm ama 25 Aralık geldiği zaman karşımıza çok farklı bir tablo çıktı.

GÜLEN'İN DEĞİL BAŞKASININ TALİMATIYLA YAPILDI

Gülen gerçek duygularını paylaşmadı mı sizinle?

- Ben paylaştığı kanaatindeyim. Özellikle mektubuna yansıttığı, samimi görüşleriydi. Dershanelerin kapatılmasına yol açacak yasal girişim onu çok rahatsız ediyordu. Bu girişimin ortadan kaldırılması durumunda, siyasetin gördüğü bütün yanlışlıkların ortadan kaldırılmasını düşündüklerini ifade etmişti. Samimi gördüm bunu. Döner dönmez, 25 Aralık’ta, ikinci girişim patlayınca en çok ben şaşırdım. Bunun üç-dört gün önce görüştüğüm kişinin talimatıyla olabileceğinden ciddi kuşku duydum, hâlâ bu kuşkuyu taşıyorum.

GÜLEN BEDDUADAN BAŞKA NE YAPABİLİR

Ama siz Pennsylvania’ya ayak basmadan bir gün önce çok hiddetli bir bedduası yayımlandı Gülen’in...

- Beddua olayı ben yoldayken patlamıştı. Sonradan gördüm. O insan değildi karşımdaki. Dini bir cemaat bu. Dua da ediyor, beddua da ediyor. Yapabilecekleri şeylerin azamisi bu, beddua edebilir. Ne yapabilir yani?

GÜLEN'E RAĞMEN BARIŞA GİDEN SÜRECİ BİTİRDİLER

Hüseyin Gülerce “Koru’nun iyi niyetlerle Pennsylvania’ya gitmesi hükümeti oyalamak için bir kumpastı” diye yazdı.

- Alakası yok. O zaman girişimi başlatanın Pennsylvania olması gerekirdi. 25 Aralık, sanki Fethullah Gülen’e rağmen, hatta belki barışa doğru giden bu süreci bitirmek için başlatılmış gibime geldi.

KENDİSİNE RAĞMEN BAŞLATILAN OPERASYONU REDDEDEMEZDİ

Fethullah Gülen’e rağmen yapabilirler mi?

- Bu tür cemaat yapılanmalarının doğasında olan bir şey var: En tepedeki insan kendisine rağmen başlamış olsa bile böyle kapsamlı, sonuç getireceği belirgin bir operasyonu reddetmekte zorlanabilir. Çünkü çok yakınları da işin içinde olabilir. 25 Aralık’ta ikinci operasyon başladığında Pennsylvania’da değerlendirme yaptıklarını ve sonuna kadar götürme kararı verdiklerini zannediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.