Ermeniler sivillere saldırıyor

Ermeniler sivillere saldırıyor
Azerbaycan-Ermenistan temas hattında 1 Nisan gecesi yaşanan şiddetli çatışmaların yankıları devam ediyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev saldırının ardından Güvenlik Konseyini topladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı temas hattında, Azerbaycan Ordusu’nun tam kontrol sağladığını açıkladı. 1 Nisan gecesi Azerbaycan-Ermenistan temas hattında 1994 yılından bu yana en şiddetli çatışmalar yaşandı. Ermenistan Ordusu’nun sivil yerleşim bölgelerini de hedef aldığı çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri şehit oldu,100’den fazla Ermeni asker öldü ve yaralandı. Şiddetli çatışmaların 1 gün sonrasında temas hattında gerginlik devam etse de çatışmaların şiddeti azalmış durumda. 

ERMENİSTAN ORDUSU SİVİL YERLEŞİM BÖLGELERİNİ HEDEF ALIYOR 

Ağdam’ın “Benövşeler” köyünde bir evin bahçesine havan topu düştü ve burada bulunan 45 koyun telef oldu.
Ev sahibi Tofig Naibov,”Çatışma gittiği zaman sokaktaydık. Top mermisi ilk olarak oğlumun bahçesine düştü. Acele olarak çocuklara hayvanları bahçeden çıkarmayı söyledik. Çocuk bahçeye ulaşmadan top mermisi koyunların olduğu yere düştü ve koyunlar öldü. Çatışmalardan korkmuyoruz ve hiçbir şeyden kaçmıyoruz” diye konuştu.

ÇATIŞMANIN YANKILARI İSE DEVAM EDİYOR 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Güvenlik Konseyi’ni olağanüstü toplantıya topladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, tek taraflı olarak ateşkes ilan etti ama Ermenilerin sivil yerleşim alanlarını yeniden hedef alması durumunda yeniden karşılık vereceklerini açıkladı. Bakanlık temas hattında Azerbaycan Ordusu’nun kontrolü sağladığını da açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.