İşte sübyancının yeni görevi!

İşte sübyancının yeni görevi!
Terörist Halkların Birleşik Devrim Hareketi” (HBDH) adıyla Türkiye’yi hedef alacak yeni bir eylem süreci için düğmeye bastı.

 

Geçen yazdan bu yana eylemsizliğine son veren bölücü terör örgütü PKK’nın, şubat ortasında “Türk Solu” olarak bilinen örgütleri çatısı altında toplayıp yeni bir oluşum yarattığı kamuoyuna yansımıştı. 

PKK’nın teklifiyle bir araya gelen TKP/ML, MLKP, Devrimci Komünistler Partisi (DKP), TKEP/Leninist, Maoist Komünist Parti (MKP), TİKB, Devrimci Karargah, THKP-C/MLSBP’den oluşan 9 yasadışı örgüt, Suriye’de buluştu. Oluşum, DHKP-C’yi farklı bir gerekçeyle aralarına almadı. Milliyet gazetesinden Tolga Şardan terör örgütlerinin son yaptıkları toplantıda aldıkları kararları ve bölücü örgütün sözde temsilcilerinden Duran Kalkan'ın yeni görevini yazdı.
İşte Şardan'ın o yazısı:

Lazkiye’de buluşma 

Geçmişte bireysel olarak terör eylemlerini gerçekleştiren 9’lu oluşum, “Halkların Birleşik Devrim Hareketi” (HBDH) adıyla Türkiye’yi hedef alacak yeni bir eylem süreci için düğmeye bastı. 
Henüz iki ayı dolmak üzere olan yeni oluşum, 23 Şubat’ta Suriye’nin Lazkiye kentinde önemli bir toplantı gerçekleştirdi. 

Türkiye’yi yakından ilgilendiren bu toplantıda alınan kararlar, Ankara’daki güvenlik birimlerine ulaşmaya başladı.
 HBDH’nin aldığı kararlara göre, oluşumun başına PKK’nın önde gelen isimlerinden Duran Kalkan geçti. Oluşumun tüm faaliyetlerinin takip ve kontrolünden Duran Kalkan’ın belirlediği alt birimler sorumlu olacak. 
Yeni oluşumun hedefinde olan Türkiye, PKK’nın liderliğinde 4 ana eylem alanına ayrıldı. Bu alanlar; 1. Bölge: Ankara, İstanbul, İzmir, 2. Bölge: Hatay, Adana, Mersin, Kahramanmaraş,Osmaniye, Kayseri, 3. Bölge: Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane, 4. Bölge: Tunceli, Erzincan,Tokat, Giresun, Ordu, Trabzon olarak tespit edildi. 
Lazkiye toplantısında alınan önemli kararların bir bölümü şöyle: 

- 2. Bölge olarak belirlenen yerlerde yaşayan Alevi vatandaşların örgüte destek vermesi sağlanacak. Mahallelerde “öz savunma” adı altında temsilcilikler açılacak. Mahalle muhtarları,sağlık ocakları, okullar üzerinde baskı kurularak, buralarda çalışanlar, istifaya ya da şehri terk etmeye zorlanacak. 
- Karadeniz bölgesinde, PKK’nın eylem yapmadığı noktalarda, sol örgüt sempatizanlarınca lise ve üniversite öğrencilerine, kendi idelojilerine yakın buldukları devlet memurlarına her türlü destek verilecek. 
- Alevi yurttaşların bulunduğu köy ve ilçelerde siyasi propaganda yapılarak destek alınacak. Köy, okul, sağlık ocağı ve cami gibi yerlerde görevli devlet memurlarından yardım alınacak. Yardım etmeyenler bir kereye mahsus olarak siyasi kanat tarafından uyarılacak, sonrasında cezalandırılacak. 
- Orman kıyılarında tarlası, bağı, bahçesi bulunan vatandaşların yasadışı yapılanmaları devlete bildirdikleri göz önüne alınacak, bundan sonra yaylalar ve meralar örgütün izni olmaksızın kullandırılmayacak. 

Köy korucuları hedefte
- Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde vatandaşların sokağa çıkmaları sağlanacak. Yaşanacak ölümlerden devlet sorumlu tutulacak.
- 3. Bölge olarak belirlenen yerlerde kırsal alan için uygulanan yasaklara uyulmayacak. Bu bölgelerde barınma, saklanma, lojistik faaliyetlerde vatandaşın desteği alınacak. 
- Köy korucuları silah bırakmaya zorlanacak. Uyarılara uymayan köy korucuları, diğerlerine örnek olması amacıyla halkın gözü önünde infaz edilecek. 
- Örgütlü suçlardan dolayı tutuklu/hükümlü olan kişilerin cezaevlerinde açlık grevi, isyan, ifade vermeme gibi eylemleri yapmaları sağlanacak. Bu kişilerin ailelerine baskı uygulanarak cezaevleri önünde oturma eylemi ve basın açıklamaları yapmaları sağlanacak. 
- Gidilen il, ilçe ve beldelerdeki siyasi parti temsilciliklerine, farklı grup görüntüsü verilerek tahrip eylemleri yapılacak. Özellikle Karadeniz, Kayseri, Erzurum gibi illerde HDP temsilciliklerine saldırı yapılıp kaos ortamı oluşturulacak. 
- Doğu ve Güneydoğu kentlerinde, öldürülen militanların mezarlıklarında toplu anma, taziye çadırı kurma gibi eylemlerle halkı bir arada tutmaya yönelik çalışmalar yapılacak. Halkın cemevleri talepleri sürekli gündemde tutulacak, yabancı ülke vatandaşlarına yönelik eylemler yapılarak dünya kamuoyunun dikkati çekilecek ve sosyal medya üzerinde propaganda yapılacak. 
- Gidilen bölgelerde halkın etnik yapısı göz önünde bulundurularak halk önderlerine, muhtarlara, belediye başkanlarına, aşiret reislerine istek ve talepleri içeren mektuplar gönderilecek. Ardından her bölge, bizzat siyasi temsilcilerle dolaşılıp yapılması gerekenler halka anlatılacak. 
- Baharla birlikte eylem için gönderilmiş ya da gönderilecek salihlı birimlerin merkezi yapı ile doğrudan bağ kurmaması sağlanacak. 

Şifreli temaslar

- Şehir ile kırsal alandaki irtibat, sol örgüt bölge sorumlusu tarafından sağlanacak. Öz Savunma birimleri ile kırsal kadrolar doğrudan temas kurmayacak. 
- Eylem yapacak olan grupların bulundukları alanları terk etmemeleri, üst konsey kararından sonra gerekirse yer değiştirmeleri sağlanacak. 
- Bölgeler arası irtibat, grupların sahadaki yerlerini aldıktan sonra kuryeler aracılığıyla ulaştırılacak olan şifreler ile sağlanacak. Her bölgenin kendisine özel irtibat ve kuryesi olacak. Böylece olası durumlarda geçmişte yaşanan kopuklukların önüne geçilecek. Siyasi yapı sorumlusu ile kırsalda faaliyet yürüten kişiler doğrudan temasa geçmeyecek. 
PKK’lı Duran Kalkan’ın liderliğinde ve sorumluluğundaki HBDH’nin Lazkiye toplantısının kararlarına bakıldığında, Türkiye’nin karşısında ciddi bir oluşumun varlığını anlaşılıyor. 
DHKP-C, PKK, IŞİD derken şimdi 9 yasadışı örgütten kurulan HBDH ile mücadele süreci başlayacak hiç kuşkusuz. 
HBDH, önümüzdeki dönemde adını sıkça duyacağımız bir yasadışı örgüt olarak karşımıza çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum