Kürt halkı HDP’ye isyan bayrağı açtı

Kürt halkı HDP’ye isyan bayrağı açtı
Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yaşamın kesintiye uğradığı il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlardan Ankara'ya şikâyet yağıyor.

İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve valiliklere yapılan şikâyetlerde, belediyelerin terör örgütü PKK'nın kontrolünde olduğunu belirten vatandaşlar devletin buna müdahale etmesini istiyor. Bölge halkı şikâyetlerinde, "PKK'nın kazdığı çukurlar, ilçeleri istila etmesi, Kürt halkını yok etme hareketidir" ifadesini kullanıyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÖNETİMİNE SON

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı da bu çerçevede bölgede kapsamlı bir saha çalışması yaptı. Eğitim, sağlık, belediye hizmetleri başta olmak üzere, PKK'ya yakın isimlerin bölgeyle bağının kesilmesi için bir dizi adım atılacak. Terör örgütüne doğrudan lojistik destek veren, örgüt yöneticilerinden talimat alan belediye başkanları görevden alınacak yerine eş başkan, meclis üyelerinin getirilmesine izin verilmeyecek. AK Parti'nin hazırladığı düzenlemenin yasalaşması durumunda, bu başkanların yerine büyük şehirlerde İçişleri Bakanlığı, belde, ilçelerde de valiler isim belirleyecek.

ŞEHİRLERE SAHİP ÇIKMA ZAMANI

Terör eylem planındaki adımların koordinasyonundan sorumlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Halkımızı kimsenin insafına bırakmayız" dedi. HDP'li belediyelerin hendekler kazılırken şehirlere sahip çıkmadığını, lojistik destek verdiği belirten Yılmaz, "Farklı bir belediyecilik anlayışı olsaydı sorunlar daha kolay aşılırdı" diye konuştu. Sıkıntıları gidermek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

SLOGANLA BU İŞLER OLMUYOR

"Sahada yaptığım çalışmalarla bir kez daha gördüm ki, yerel yönetimler maalesef üzerlerine düşen görevi de yapmamış. Halkımızın daha uygun şehir ortamlarında yaşama ihtiyacı var. Sloganlarla, ideolojik söylemlerle veya iş yapmaya çalışanları karalamayla bu işler olmuyor. Önümüzdeki süreçte şehirleşme ve ekonomik kalkınma için çalışacağız."

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum