O terörist eylem hazırlığında!

O terörist eylem hazırlığında!
Diyarbakır Çınar'da meydana gelen saldırıyı planlayan terörist yine Güneydoğu'da eylem hazırlığında.

Ocak ayında Diyarbakır Çınar'da teröristler hain bir saldırı yapmıştı.  Olayda 1 şehit, 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 39 kişide yaralandı. 
 
Edinilen bilgilere göre o saldırı emrini veren terörist şu anda başka bir saldırı hazırlığında. Siirt'in Eruh ilçesinde bir ekip kuran teröristin bu ekibe eğitimverdiği öğrenildi. 
 
NEDEN ERUH?
 
Daha önce Diyarbakır'da saldırı planlayan bu teröristlerinde Eruh'u seçmelerinin bir sebebi var. Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre Eruh kırsalında arazi operasyona elverişli değil. Daha önce oraya birçok kez taburlar girdi. Ancak PKK kanas kullandığı için bölge onlara göre daha elverişli görülüyor. Bölgenin yapısı gereği herhangi bir saldırı da silah sesinin nereden geldiği bile anlaşılmıyor.
 
ÇINAR SALDIRISINDA NE OLMUŞTU
 
Çarşamba gecesi Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lı teröristler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlemişti. Şiddetli patlamada emniyet binası büyük hasar meydana gelirken, emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çökmüştü. Saldırıya uykuda yakalanan vatandaşlardan bazıları "Deprem oldu sandık" demişti.
 

Gazetevatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.