Satılmış Kadirov, Esed'i ziyaret edecek

Satılmış Kadirov, Esed'i ziyaret edecek
Rusya'nın yancısı ve "sahibinin sesi" Ramazan Kadirov, yüz binlerce Suriyeliyi katleden Beşar Esed'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Çeçenistan’ı işgal ederek kendisine bağlayan Rusya’nın yönetime getirip desteklediği Ramazan Kadirov, Suriye'de yüz binlerce sivili katleden ve milyonlarcasının da ülkeyi terk etmesine neden olan Beşar Esed'in daveti üzerine Suriye'yi ziyaret etmeyi düşündüğünü söyledi.

Kadirov, Rus haber ajansı Ria Novostiye verdiği röportajda, "Cumhurbaşkanı Esad, iki kez davet etti… misafir olarak. Sadece gitmek için zaman yok. Özellikle gitmek istiyorum" dedi.

Kadirov, daha önce Şam’da bulunduğunu ve bunun savaş öncesi olduğunu da sözlerine ekledi. Ajans röportajın tamamını ise yarın yayınlayacağını duyurdu.

Kadirov ayrıca, Suriyeli muhalifin 'deneyim alışverişi' yapmak için yıllardır terörle mücadele eden Çeçenistan'ı ziyaret ettiğini de paylaştı. "Danışma toplantıları için, deneyim paylaşmak için geldiler. 'Siz bütün bunları yaşayıp geride bıraktınız. Bunun için ne yapmalıyız?' diye sordular" ifadelerini kullanan Kadirov, tam olarak hangi muhalif grubun temsilcileriyle görüştüğünü ise belirtmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum