Kızılay’ın yeni Genel Başkanı Kerem Kınık oldu

Kızılay’ın yeni Genel Başkanı Kerem Kınık oldu
Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu, Türkiye’nin dört bir tarafındaki şubelerinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleşti. Delegelerin çoğunluk oyunu alan Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılayı Genel Başkanı seçildi.

Kızılay Onursal Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Ankara Congresium’da gerçekleştirilen Türk Kızılayı Genel Kurulu’nda bin 303 delege oy kullandı. Dr. Kerem Kınık ve Nihat Adıgüzel'in listelerinin yarıştığı genel kurulda geçerli oyların çoğunu alan Dr. Kerem Kınık genel başkan seçildi.

Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Kınık, “Bizleri iyilik yolunda istihdam eden yaratıcımıza hamd-ü sena ediyoruz. Peygamberimize salad ve selam ediyoruz” dedi. 

Kerem Kınık’ın genel başkanlığındaki yönetim kurulunda Av. Ayşegül Genç, İsmail Hakkı Turunç, Hüseyin Can, Dr. Naci Yorulmaz, Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Tuncay Kopuz, Ercan Tan, Sabahattin Tezdiğ, Cengiz Yurdabekçi, Ahmet İşgüzar yer alıyor. Denetim kurulu ise Prof. Dr. Turan Arslan, Av. Ali Dilber, Cengiz Koç, Ahmet Hiznlıoğlu, İlhami Yıldırım'dan oluştu.

KEREM KINIK KİMDİR?

Kerem Kınık, 1970 yılında Hekimhan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1993 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılına kadar Amasya'da Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi’nde Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi'nde Meclis Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu'nda İstanbul’u temsil etti. Çeşitli sivil toplum ve insani yardım kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Profesyonel iş hayatında ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi yapan Kerem Kınık, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde afet tıbbı alanında da doktora çalışmaları yürütmektedir. 2015 yılında Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Kınık, İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Dr. Hatice Öztürk Kınık'la evli olan Kerem Kınık’ın Muhammed Furkan, Abdullah Harun ve Fatıma Zehra isimlerinde üç çocuğu var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.