İsrail'den şaşırtan davet!

İsrail'den şaşırtan davet!
İsrail Başbakanı Netanyahu, Mahmut Abbas'ı görüşmek için davet etti.

 

İsrail Başbakanı Netanyahu, bir televizyon kanalında kendisiyle görüşmek istediğini söyleyen Filistin Devlet Başkanı Abbas'a görüşme davetinde bulundu.

İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, "Birkaç gün önce İsrail televizyonuna konuşan Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın görüşmek için kendisini davet etmem durumunda geleceğini söylediğini duydum. İşte davet ediyorum. Takvimimi boşalttım. İstediği gün gelebilir, ben burada olacağım. Konuşacak çok şeyimiz var ancak ilk konu Filistinliler tarafından İsraillileri öldürmek için yürütülen kışkırtma kampanyası. Barışın peşinde olan herkese kapım daima açıktır" diye konuştu.

Geçen hafta bir İsrail televizyonuna konuşan Abbas, Netanyahu ile dilediği zaman görüşeceğini belirterek, "Hayattayken barışı görmek istiyorum. Hala Netanyahu'ya elimi uzatıyorum çünkü barışa inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Abbas, İsrail ile Filistin yönetimi arasında barış görüşmelerinin yeniden başlaması halinde şiddetin duracağını söylemişti.
İsrail ile Filistin yönetimi arasında ABD'nin ara buluculuğunda yürütülen barış görüşmeleri 2014 yılında durmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.