Panama Belgeleri'nde en 150 Bulgaristanlı var

Panama Belgeleri'nde en 150 Bulgaristanlı var
Panama belgelerinde Bulgaristan'dan en az 150 tüzel ve gerçek kişi bulunuyor.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca’dan sızdırılan 11 milyondan fazla belgede Bulgaristan'dan en az 150 tüzel ve gerçek kişinin bulunduğu bildirildi.

Panama belgeleri olarak adlandırılan listeyi inceleyen basın ekibine Bulgaristan adına dahil olan 24 Saat gazetesi, Panama'daki offshore şirketlerinden fayda sağlayan kişiler arasında şimdilik Bulgar politikacının bulunmadığını belirtti.

Bulgar gazeteci Alekseniyea Dimitrova, ülkenin Sofya, Filibe, Bansko, Plevne, eski Zağara, Rusçuk, Gabrovo ve daha birçok şehrinde faaliyet gösteren en az 150 tüzel ve gerçek kişinin listede yer aldığını söyleyerek offshore şirketlerinin Bulgar sahiplerinin çoğunun müdür, milletvekili, avukat gibi pozisyonlarda çalıştığının tespit edildiğini kaydetti.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT), tüm listenin mayısta yayınlanabileceğini duyurdu.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), Mossack Fonseca'nın 40 yılı aşkın süredir tuttuğu 11,5 milyon belgeye ulaşmış ve 80 farklı ülkedeki basın kuruluşlarıyla paylaşmıştı. Alman Süddeutsche Zeitung ve İngiliz The Guardian gazeteleri gibi basın kuruluşları tarafından yayımlanan belgelerde, aralarında 12 devlet başkanı ve 143 politikacının da bulunduğu çok sayıda kişinin, offshore şirketleri üzerinden vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerde bulunduğu iddia ediliyor.

Şimdiye kadarki en büyük belge sızıntısı olduğu belirtilen olaya "Panama Papers (Panama belgeleri)" adı verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.