O takıma 3.kez puan silme cezası!

O takıma 3.kez puan silme cezası!
Hollanda Birinci Lig takımı Twente’nin 3 puanı daha silindi

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), mali durumundaki problemlerden dolayı Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden Twente’nin 3 puanının daha silinmesine karar verdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, mali sorunlarının giderilmesi için öngörülen kurtarma planına ilişkin hedefe ulaşamayan kulübe, 3'üncü kez 3 puan silme cezası verildiği bildirildi.

Geçen sezon da benzer sebeple iki kez üçer puanı silinen Twente, mali sorunlarını çözememesi halinde lisansını kaybedebilir.

Kulübün geçici direktörü Onno Jacobs konuyla ilgili açıklamasında, KNVB'nin verdiği cezayı beklediklerine işaret ederek, Twente’yi ayakta tutmak için ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Alınan bu karardan sonra puanı 38’den 35’e düşürülen Twente, 29. haftası geride kalan Eredivisie’de 3 basamak gerileyerek 13’üncü sırada yer aldı.

Son yıllarda ekonomik anlamda zor günler geçiren Eredivisie’nin köklü kulüplerinden Twente, yatırım şirketi Doyen Sports ile yaptığı anlaşmada kurallara aykırılık tespit edildiği gerekçesiyle geçen sene Avrupa kupalarından 3 sezon men cezası almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.