Türkiye, İsrail ile Perşembe günü masaya oturuyor

Türkiye, İsrail ile Perşembe günü masaya oturuyor
Türkiye ve İsrail temsilcileri Mavi Marmara saldırılarından sonra gerilen ilişkilerinin normalleştirilmesi amacıyla önümüzdeki Perşembe günü tekrar bir araya gelecek.

Mavi Marmara saldırısından sonra bozulan Türkiye - İsrail ilişkilerinin yeniden normalleştirilmesi amacıyla iki ülke arasında sürdürülen görüşmeler çerçevesinde Türk ve İsrail temsilcileri önümüzdeki Perşembe günü yeniden bir araya gelecek.

İsrail gazetesi Haaretz’in haberinde Gerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gerekse İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, daha önceki konuşmalarında "Nisan ayında yapılacak görüşmelerin önemine" dikkat çektiği belirtiliyor.

Netanyahu, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi açısından bu görüşmeden olumlu sonuçlar çıkmasını umduğunu söylemişti.

İsrail Dışişleri Genel Direktörü Dore Gold, Taksim'deki saldırının ardından Türkiye'ye gelmiş ve İsrailli ailelere bürokratik işlemlerde ve hastanelerde kolaylık sağlanması ve yaralıların ülkelerine gönderilmesindeki yardımlar nedeniyle Türk hükümetine teşekkür etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle yaptığı Washington ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlarken İsrail'le ilişkilerin normale dönmesi ile ilgili ilk sinyalleri vermişti.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum