Ak Parti grup toplantısında sürpriz isim!

Ak Parti grup toplantısında sürpriz isim!
AK Parti'nin grup toplantısına, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve kurtulan İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya da katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü grup toplantısında, "İspir ilçe başkanımız Salih Zeki Çetinkaya aramızda. Salih Zeki Bey, hain terör örgütü tarafından kaçırıldı ama kahramanca onlara da ders vererek özgürlüğüne kavuştu. İlçe başkanımızı ve ailesini ayakta alkışlıyorum" diye konuştu. Bu sözlerin ardından salondan Çetinkaya için alkış yükseldi.
 
KAÇIRILMIŞTI
 
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasında bir noktada otomobili durdurularak terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan Çetinkaya'nın, teröristlerin uyumasından yararlanarak kaçmayı başardığını söylemişti.
 
Yeşilyurt şu bilgileri vermişti: "İlçe başkanımız, içinde tutulduğu mağarada sabah namazına uyanmış ve Yasin okuyormuş. Etrafına baktığında teröristlerin uyuduğunu görmüş. Silahları ellerinde uyuyan kişilerin tam olarak uyuyup uyumadığını kontrol için ses çıkarmış. Uyuduklarına kanaat getirince de iple bağlı ellerini taşlara sürterek çözmüş ve mağaradan kaçmayı başarmış. Yaklaşık 15 kilometre kaçarak bir köye sığınmış. Şu anda Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir jandarma karakolunda bekliyor. Kendisiyle görüştüm ve sağlık durumu iyi."
 
AK Parti İspir İlçe Başkanı Çetinkaya'nın, kardeşi Şahin Çetinkaya ve beraberindeki bir kişiyle 29 Mart'ta Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giderken içinde bulundukları otomobil, Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından durdurulmuş, Salih Zeki Çetinkaya'yı yanlarına alarak kaçıran teröristler, kardeşi ile yanlarındaki kişiyi ise serbest bırakmıştı. Çetinkaya, 31 Mart'ta örgütün elinden kaçmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.