Arda Turan hedefini açıkladı!

Arda Turan hedefini açıkladı!
Barcelona'da forma giyen milli yıldız Arda Turan, Galatasaray Dergisi'ne samimi açıklamalar yaptı.

Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulunan milli futbolcu Arda Turan, yeni takımını ve Galatasaray'ı yorumladı. Arda Turan'ın mesajlarından öne çıkanlar şöyle:

Ülkemizin ve Umut'umun başı sağ olsun

Ülkemizin ve Umut'umun başı sağ olsun. Gerçekten çok üzüldüm. Tarif edilemeyecek bir acı. Allah rahmet eylesin diyorum ölenlere. Sosyal medyadaki tepkilerim şu yüzden; Paris'te ölen insanlar da değerli ama Ankara'da ölen insanlar da çok değerli. Bizim için nasıl Afrika'da ölen insanlar da değerliyse dünyadaki liderlerin ve toplumların aynı tepkiyi vermesi gerektiğini söylüyorum. Sosyal medyada dünyanın her yerinden takipçilerim var. Bu seslenişim bundan dolayıydı. Tamamıyla insanların iyiliği ve Türk halkını korumak, sahiplenmek adına. Böyle gördük ailemizden ve bunları yansıtmak istedim. Acı ve üzüntü tarif edilemez, umarım bu acılar son bulur.

Bu önemli bir misyon

Dünya tarihinin en iyi takımlarından birinin bir parçasıyım. Elimden geldiğince de oynuyorum, keyif alıyorum. Çok mutluyum hem kendi kariyerim hem Türkiye'deki gençler, insanlar hem de Galatasaray camiası adına. Herkese iyi bir örnek olabildiğimi düşünüyorum. Kendimi bir tarafa bırakıp, futbolcu Arda Turan'ı başka bir tarafa koyuyorum. Bu önemli bir misyon diye düşünüyorum; çünkü tarihte az olan bir şey. Bunun keyfini çıkarıyorum. Her gün daha fazla çalışıyorum daha iyi olabileyim diye. Hem ülkem hem milli takım için.

Galatasaray'ın iyiliği için

Galatasaray için hayal ettiğim şeyler vardı küçükken. Biliyorsun inandığım doğruları direkt söylerim ve bu insanları rahatsız edebiliyordu ama Galatasaray'ın iyiliği için söylüyordum. Bana o zamanlar 19-20 yaşında çok konuşuyor, çok anlatıyor diyorlardı ama hep bunlar içindi. Kulübün başarısından çok aslında örf ve adeti, kültürü konuşuluyordu. İnşallah bizim kulübümüz de bu seviyeye gelir ve hep bu seviyelerde olan şampiyonlar liginde, çeyrek finallerde, yarı finallerde kazanan bir kulüp olur.

Fizyoterapistimiz 'Cimbombom' diye şaka yapıyor

İnsanların heyecanını, duygusunu anlıyorum, hissediyorum. Ülkemizde bana kızsalar da, beni severler biliyorum. Bizim çocuk derler. Bu hissiyatı, duyguyu almak benim için çok önemli. Kendimi güvende hissediyorum hayatımın her anında. Ben Galatasaraylılık kültürünü Salih Hoca'dan, Ahmet Keskin Kılıç'tan, yani bu kulübün duayenlerinden aldım. O yüzden Galatasaraylılığın ne demek olduğunu biliyorum. Bana güvensinler. Avrupa'ya gelip Barcelona Kulübü'nde oynayıp da bu kadar çok Galatasaraylıyım diyen başka bir insan duydunuz mu? Veya yurt dışında herhangi bir yere giden biri için diyorum. Dememiş olabilirler, onlara da saygı duyuyorum ama bana fizyoterapistimiz şaka yaparken bile 'Cimbombom' 'Ali Sami Yen' diye şaka yapmaya çalışıyor.

Özel hisler yaşıyorum

Barcelona şu anda dünya tarihinin en iyi takımlarından bir tanesi. Şu anki takım da özel bir takım ve topa sahip olan farklı bir sistemde oynuyor. Bütün dünya başka bir oyun oynuyor, Barcelona çok başka. Futbolun bütün güzelliklerini Allah bana gösteriyor. Çok özel şeyler yaşadım. Atletico Madrid'den buraya geldiğimde lig şampiyonluğunu kazanmış bir oyuncu olarak geldim. O yüzden benim için çok özel duygular, özel hisler var burada.

Önce oyunun keyfini çıkarmalıyım

Zaten kendimi ispatlamış bir oyuncu olarak buraya geldim. Oyunun olgunluğu içinde ne yapmam gerektiğini biliyorum. Tabii ki daha iyi, daha yüksek bir performans lazım ama önce oyunun keyfini çıkarmak gerekiyor. Öğrenmek, eğlenmek, mutlu olmak ve kazanmak lazım. Çok şükür ki sahada olduğum her maçı kazanıyoruz. İnşallah da böyle devam eder. O günkü performansım da gayet iyi ve başarılıydı. Hocanın istediklerini yerine getirdim. Messi, Neymar, Suarez gibi isimlerle karşılıklı defalarda oynamıştık. Aynı formayı giymek tabii ki başka bir his.

İlham vermek istiyorum

Güzel bir hikayem olduğunu düşünüyorum baştan beri. Çocuklara ve gençlere veya sporla ilgilenmeyen başka bir iş yapacak, hayal kuran gençlere iyi bir örnek olabilir. Çünkü benim hikyemde bir başarı öyküsü var. Bir meslek dalında alttan başlayıp en yüksek seviyeye kadar giden bir yol var. Belki insanlara ilham verici, güzel bir belgesel çekilebilir. Teklifler var, değerlendiriyoruz.

Görev alacağımı hissediyorum

Bir gün kulübümde görev alacağımı hissediyorum ve inanıyorum ama bu ne şekilde, hangi şartlarda olur Allah bilir. Futbolcu, teknik direktör, belki başkan olarak... Bunu zaman gösterecek. Galatasaray Kulübü'nün bir üyesi ve mensubuyum ve böyle olmasını istiyorum. Biliyorum ki Galatasaraylılar da beni burada görmekten mutlular.

Galatasaray taraftarının söze ihtiyacı yok

Galatasaray taraftarı her zaman takımlarının yanında olsun. Ben de onlarla aynı taraftayım artık. Bir Galatasaray taraftarıyım. Galatasaray kariyerimde inanılmaz başarılar olmadı ama hiçbir kupa da eksik kalmadı. Galatasaray formasını giyen her sporcu çok değerli ve kutsaldır. Hepsine yardımcı olsunlar, inansınlar, kardeşleri de Galatasaray takımının iyiliği için çalışıyorlar. Galatasaray taraftarının söze ihtiyacı yok, dünyanın en iyi taraftarı.

Şimdi birleşme zamanı

Şimdi kulüp olmanın, takım olmanın zamanı. Taraftardan futbolcuya, yöneticiden başkanımıza birleşme zamanı. Dışarıdan gelen seslere göre değil de, Galatasaray'ın örf ve adetlerine, kültürüne göre davranmalı. Sıkıntı çekebiliriz, taraftardan baskılar gelebilir ama biz böyle davranırsak asla pişman olmayız. Galatasaray çok iyi gidiyordu, sadece bu sene tökezledi, olabilir. Biz her zaman Galatasaraylıyız. Galibiyet, şampiyonluk geldiğinde de bu kupaları kazandıran arkadaşlarımız bu futbolcular. Sahip çıkalım. Hepsi bizim kardeşimiz, hepsi bizim arkadaşımız. İnanıyorum ki yeni bir havayla önümüzdeki sene yeniden şampiyon oluruz. Galatasaray Kulübü bir sene olmazsa üç, beş seneye toparlar. Galatasaray Türkiye'nin en büyük takımıdır. Önemli olan kendimizden, özümüzden, örfümüzden, adetimizden ayrılmayalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.