Müslümanlar İngiliz rahibe tepkili

Müslümanlar İngiliz rahibe tepkili
Müslümanlara yönelik sözlerinden dolayı İngiliz rahip, büyük tepki aldı. Peki, Müslümanlar Rahip Michael Nazir Ali’ye neden tepki gösterdi?

RAHİP NE DEDİ?
İngiltere’de İngiliz Kilisesi’nin üst düzey rahiplerinden Pakistan asıllı Michael Nazir-Ali’nin Müslümanlara yönelik sözleri tepki topladı. Rochester Rahibi Michael Nazir Ali, İngiltere’de ezan okunmasının radikal İslam’ı güçlendirdiğini öne sürerek, Müslümanların kendilerinden olmayanların giremediği bölgeler oluşturduğunu iddia etmişti. İngiltere’de sağ kesimin gazetesi The Sunday Telegraph’ta bir makale yazan Michael Nazir Ali, İngiltere’deki İslam’ın Hıristiyanlara ve diğer dinlere karşı dostça olmayan bir tutum sergilediğini ileri sürmüştü.

HIRİSTİYANLIĞI KURTARMAYA ÇALIŞIYOR
Pakistan asıllı rahibin Müslümanlara yönelik bu sözlerine tepki gösteren ülkedeki Müslüman gruplar, rahibi İngiltere’de unutulmaya yüz tutmuş Hıristiyanlığın nüfuzunu yeniden sağlamlaştırmak için İslam’a ve Müslümanlara saldırdığını bildirdi. Britanya İslam Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı İnayat Bunglawala, Rahip Michael Nazir Ali’nin felaket tellallığı yaptığını ifade ederek, İngiltere’de bulunan Müslümanların büyük çoğunluğunun ülkeye büyük katkı sağladığını ve entegre olduğunu kaydetti.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK NEFRET
Bir diğer Müslüman organizasyonu Ramazan Foundation’ın Sözcüsü Muhammed Şefik ise Rahib Michael Nazir Ali’nin istifa etmesi çağrısında bulunarak, “Bir kez daha Müslümanlara yönelik nefret tohumları ekilerek, ayrımcılık yapılıyor” dedi.

İNGİLİZ HÜKÜMETİ DE TEPKİLİ
Öte yandan Rahip Michael Nazir Ali’nin Müslümanları suçlayıcı ifadelerine İngiliz Topluluklar ve Yerel Hükümetler Departmanı'ndan bir sözcü de tepki gösterdi. İsminin açıklanmasını istemeyen sözcü, “Ülkede bulunan Müslümanların büyük bir çoğunluğu İngiltere’ye büyük katkı sağlıyor” diyerek Rahib Michael Nazir Ali’ye tepki gösterdi.

(habervaktim – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.