Erdoğan: Vatandaşlıktan çıkarmak gündeme gelebilir

Erdoğan: Vatandaşlıktan çıkarmak gündeme gelebilir
Avukatlar Günü etkinliğinde konuşan Erdoğan terör örgütü yandaşlarının vatandaşlıktan çıkarılmasının gündeme gelebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Bizim ülkemizde avukatlar kanaat önderi, milletin sözcüsü vazifesini gören insanlar konumundadır. Çünkü devletin yönetimi hukuk üzerine, adalet üzerine bina edilir. Bu tarih boyunca böyleydi. Merhamet ve adalet o kadar önemli ki. Biz merhamet ve adalet peygamberin izinden giden bir milletiz.

Hukuk sisteminin en önemli unsurlarından biri olan avukatlık müessesi ne kadar ilkeli olursa, adaletin tecellisine katkıda bulunacaktır. Kimse size itibar, güç vermez; bunu eğitiminizle, dayanışmanızla, duruşunuzla sağlayacak olan sizsiniz. 

TERÖRİSTLER İÇİN EYLEM YAPAN AVUKATLARA ŞAHİT OLDUK

Avukatlık mesleğini istismar ederek görevini yapanlar da olacaktır.

Ülkemizde, adliyede görevini yapan bir savcımızı şehit eden teröristleri savunan, onlar için eylem yapan avukatlara şahit olduk. 

2013'TEN İTİBAREN SOSYAL KAOS ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR

Bugün Türkiye'nin başına musallat olan sorunların başında, özüyle, geçmişiyle uyuşmazlığını görürsünüz. Milletimizin inancını hedef aldılar, milletimizi geçmişine düşman etmek istediler, toplum mühendisliğiyle toplumu belirli kalıplara hapsetmek istediler, mezhep farklılıkları üzerine kurgulara giriştiler hepsi de sonuçsuz kalınca 2013 yılında itibaren yeni olayları ortaya koydular.

Önce Gezi olaylarıyla sosyal bir kaos çıkarmayı hedeflediler. Bu işe sempatiyle bakanlar bile "Mesele Gezi değil, sen hala anlamadın mı" şifresini duyunca geri çekildiler. Ben milyarlarca fidan ve ağaç dikmiş bir başbakan, belediye başkanıydım. Bu tutmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.