Kayyumdan satılık Lamborghini

Kayyumdan satılık Lamborghini
Akın İpek’in şirketlerine atanan kayyum heyeti, otomobil ve jiplerin bulunduğu 25 milyon değerindeki 22 aracı açık artırmayla satacak.

Koza-İpek Holding hissesi almış kişileri zarara uğratarak lüks içinde yaşadığı ortaya çıkan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finansörü Akın İpek'in galerisindeki lüks araçlar yeni sahiplerini bulacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'FETÖ yöneticisi olmak', 'terörizmin finansmanı', 'zimmet' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında, 18 şirketine kayyum atanan ve hakkında tutuklama kararı bulunan Hamdi Akın İpek'in, halka açık şirket hissesi almış kişileri de zarara uğrattığı belirlenmişti. Bu yolla şatafatlı bir hayat sürdüğü gözler önüne serilen İpek ve aile bireylerinin kullandığı 25 milyon değerindeki lüks araç koleksiyonu da ortaya çıkmıştı.

AÇIK ARTIRMAYLA SATILACAK

Bunun üzerine harekete geçen kayyum heyeti, İpek ailesinden geri alınan araçların ihtiyaç fazlası olması nedeniyle satışa çıkarılmasına karar verdi. Bu kapsamda, değeri 600 bin TL ile 1.3 milyon TL arasında değişen araçlar, 16 Nisan Cumartesi günü açık artırma yoluyla satılacak. Satışa çıkarılan araçlar ise 11-15 Nisan tarihleri arasında görülebilecek. İhaleye katılmak için geçici teminat yatırmak gerekiyor. Satılacak 22 araç arasında Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes, BMW, Cadillac ve Range Rover marka otomobil ve jipler bulunuyor. İpek'in lüks filosu içindeki en değerli aracın ise 'Bentley' marka otomobil olduğu belirtiliyor. Bentley'i Akın İpek'in bizzat kullandığı belirlenmişti.

Para küçük hissedara

Lüks araçların satışından elde edilecek gelir, Koza-İpek Holding'in borsada işlem gören ve zarara uğratılan küçük hissedarlarına pay olarak dağıtılacak. Böylece Akın İpek ve aile fertleri tarafından zarara uğratılan hissedarların zararının bir bölümü karşılanması konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.