Türkiye-İsrail temsilcileri masaya oturacak

Türkiye-İsrail temsilcileri masaya oturacak
Türkiye, katil İsrail ile "dost" olmaya hazırlanıyor; iki ülke masaya oturacak. Bu duruma en büyük tepki Milli Görüş'ten geldi. Milli Gazete "Bu masa kanlı masa" manşetini attı. İşte o haber:

Mavi Marmara şehitleri yakınlarının tepkilerine rağmen Türkiye, katil İsrail ile "dost" olmaya hazırlanıyor; iki ülke masaya oturacak. Bu duruma en büyük tepki Milli Görüş'ten geldi. Milli Gazete "Bu masa kanlı masa" manşetini attı. İşte o haber: 

Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden normalleştirilmesi ve ‘zirveye’ çıkarılması amacıyla, iki ülke temsilcileri yeniden bir araya gelecek.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden normalleştirilmesi ve ‘zirveye’ çıkarılması amacıyla, iki ülke temsilcileri yeniden bir araya gelecek. Mavi Marmara ile gerilen ve bu katliamın bir tazminat meselesine indirgenmesinin ardından İsrail ile karşılıklı olarak sürekli sıcak mesajlar veren Ankara, yarın Siyonist yetkililerle görüşecek. Şubat ayındaki Ankara’nın ‘lobi kuşatmasının’ ardından yarın yapılacak görüşmede İsrail’in masaya hangi menfaatlerini yatıracağı ve Türkiye’den kendi güvenliği için ne koparacağı sır değil...

İsrail’in önemli gazetelerinden Haaretz, Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeni bir sürEce gireceğini yazdı....

GEÇEN AY LOBİLER BAŞKENTTE AĞIRLANDI!

Şubat ayında Siyonist İsrail’e ve Filistin işgaline en büyük desteği veren Anti-Defamation Leagua (ADL) ve Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) hem Beştepe’de, hem de Köşk’te ağırlandı. İki gün boyunca başkentimizde adeta “Siyonist lobi kuşatması” yaşanırken, İsrail’in hamisi, Siyonizm’in iki küresel lobisi ADL ve AJC Ankara’da siyasi ve bürokratik cirit atmıştı. “Dinlerarası diyalog” fitnesini de destekleyen dünyanın en büyük Siyonist örgütlerinden olan ADL ve AJC’nin asıl amacı İsrail’in güvenliği, enerji bağımsızlığı ve Yahudi yaşantısının güçlendirilmesi.

Türkiye ile Siyonist İsrail arasındaki ilişkilerin ‘normalleşmesi’ için planlanan görüşmeler yarın yapılacak. Mavi Marmara saldırısından sonra gerilen ilişkilerin normalleştirilmesi için diplomatlar daha önce bir araya gelmişti. Siyonistlerle ilişkilerinin normalleştirilmesi amacıyla iki ülke arasında sürdürülen görüşmeler çerçevesinde Türk ve İsrail temsilcileri yarın yeniden bir araya gelecek.

İsrail gazetesi Haaretz’in haberinde Gerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gerekse İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, daha önceki konuşmalarında “Nisan ayında yapılacak görüşmelerin önemine” dikkat çektiği belirtiliyor. Netanyahu, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi açısından bu görüşmeden olumlu sonuçlar çıkmasını umduğunu söylemişti.

İsrail Dışişleri Genel Direktörü Dore Gold, Taksim’deki saldırının ardından Türkiye’ye gelmiş ve İsrailli ailelere bürokratik işlemlerde ve hastanelerde kolaylık sağlanması ve yaralıların ülkelerine gönderilmesindeki yardımlar nedeniyle Türk hükümetine teşekkür etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle yaptığı Washington ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlarken İsrail’le ilişkilerin normale dönmesi ile ilgili ilk sinyalleri vermişti.

GEÇEN AY LOBİLER BAŞKENTTE AĞIRLANDI!

Şubat ayında Siyonist İsrail’e ve Filistin işgaline en büyük desteği veren Anti-Defamation Leagua (ADL) ve Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) hem Beştepe’de, hem de Köşk’te ağırlandı. İki gün boyunca Başkentimizde adeta “Siyonist lobi kuşatması” yaşanırken, İsrail’in hamisi, Siyonizmin iki küresel lobisi ADL ve AJC Ankara’da siyasi ve bürokratik cirit attı.

Ortadoğu’da sınırlar yeniden çizilirken, İsrail ile ilişkiler “gaz ve petrol boru hattı” projeleriyle yeniden yeşertilirken, mezhep savaşları için maksatlı çevreler topyekûn seferber olmuşken, Güneydoğu’muz gözden ırak tutulurken, sınırlarımızda her geçen dakika yeni yeni gelişmeler yaşanıyorken “lobiler” başkentimizde boy göstermişti.

New York’taki Siyonist kuruluşların çatı örgütü olan Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı üyeleri iki gün boyunca Ankara’da üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

AMAÇ İSRAİL’İN VE SİYONİSTLERİN GÜVENLİĞİ

Dünyanın en büyük Siyonist örgütlerinden olan Anti-Defamation Leagua (ADL) birliğine 52 Siyonist örgüt üye. Genel merkezi ABD’nin New York şehrinde bulunan ve milyonlarca dolar bütçesi olan ADL, Siyonist lobinin en büyük iki kuruluşundan biri ve destekçisi olarak kabul ediliyor. “Dinlerarası diyalog” fitnesini de destekleyen ADL, sözde Ermeni soykırımını da tanıyor. ADL aynı zamanda vermiş olduğu “üstün cesaret” ödülüyle tanınıyor.

Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ise bir diğer Siyonist örgüt. 1906 yılında ABD’de kurulan Siyonist örgütün amacı bütün dünyadaki Siyonistleri savunmak. İsrail’in güvenliği, enerji bağımsızlığı ve Yahudi yaşantısının güçlendirilmesine odaklandığını açıklayan kuruluşun merkezi de New York’ta bulunuyor. AJC’nin ABD çapında 29 bölgede ve uluslararası birçok ülkede küresel ortağı var. AJC’nin kuruluş amacına uygun olarak verdiği başarı plaketleri ise “cesaret karakteri ödülleri” olarak tanımlanıyor. AJC ve ADL, Siyonizm’i destekleyen en büyük iki örgüt olarak biliniyor.

milli gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.