Bakan Bozdağ'dan sızıntı açıklaması

Bakan Bozdağ'dan sızıntı açıklaması
49 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin internete sızdırıldığı iddiaları bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından doğrulandı. Bozdağ "Nereden, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında" dedi.

49 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin internete sızdırıldığı iddiaları bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından doğrulandı. Bozdağ "Nereden, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında" dedi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk vatandaşlarının kimlik bilgilerinin internete sızdırıldığı iddiası üzerine şunları söyledi:

"Nereden, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında. Bu, Türkiye'deki seçmen sayısına yakın. Bildiğiniz gibi YSK, seçmenlere ilişkin bilgileri siyasi partilerle de paylaşıyor. O nereden sızdı, nasıl sızdı bunun araştırılması, tahkik edilmesi, üzerinde durulması lazım. Öyle zannediyorum ki dün bu haberlerin çıkmasından sonra gerekli tahkikat hem adli boyutuyla hem idari boyutuyla başlatılmıştır."

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 50 milyon kişinin kimlik bilgisinin internette paylaşılması üzerine açıklama yaptı:

"Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam. Seçmenlerle ilgili bilgiler partilerle de paylaşılıyor. Oradan mı sızdı, bakılması lazım. Gerekli tetkikler başlatılmıştır.  Bu haber daha önce de çıkmıştı. 2010 yılında yine çıkmış. Sayın Binali Yıldırım'ın söylediği açıklama doğru bir açıklama. Benim söylediğim de onunla ilgili bir açıklama. Şu anda kişisel verileri koruma kanunu çıktı. Bu kanun sayın Cumhurbaşkanımızda, yakın bir zamanda yürürlüğe girecektir. Kanunla bütün vatandaşlarımızın kişisel verileri koruma altına alınmıştır, nasıl işleneceği kurallara bağlanmıştır. Bu düzenleme ile kişisel veriler tüm dünyada olduğu gibi koruma altına alınmıştır. Geçmişte 2010’da olan olay gibi bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler bu kanunla alınacaktır. Bu konuyla ilgili de sorumlular hakkında gereken yasal işlemler yapılacaktır."

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğl'nun çocuk tacizi olaylarıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na söylediği sözlerle ilgili olarak açıklama yapan Bozdağ şunları söyledi: "Sema Ramazanoğlu konuyu yargıya taşıyacağını kendisi açıkladı. Bu konu kadın erkek herkesin meselesi. Kadın hakları konusunda duyarlı olan herkesin bu konuda tavır koyması gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu, büyük bir ayrımcılık ve kirli bir dille sayın bakanımıza saldırmıştır. Bu konuyu partizanlıkla başka başka saiklerle görmemezlikten gelmemelidir. "

Bozdağ, ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf ile ilgili soruya, "Onu Pensilvanya'nın bedduacısına sorun" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.