Rangers geri döndü

Rangers geri döndü
İskoçya 2. Futbol Ligi ekiplerinden Glasgow Rangers, konuk ettiği Dumbarton'ı 1-0 yenerek 4 sezonluk aranın ardından yeniden Premier Lig'e çıkmayı garantiledi.

Ibrox Stadyumu'nda oynanan mücadelede Glasgow Rangers, James Tavernier'in 50. dakikada attığı golle Dumbarton'ı 1-0 yendi ve ligin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 17'ye çıkararak şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmanın son bulmasıyla Glasgow Rangerslı futbolcular büyük sevinç yaşadı. Teknik direktör Mark Warburton, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, "Taraftarlara hak ettiğini yaşattığım için çok mutluyum. Harika oyuncularımız var ve yeniden en üst ligde mücadele etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Glasgow Rangers, borçlarını ödeyememesi gerekçesiyle 14 Haziran 2012'de kapatılma noktasına gelmiş ve ülkenin 4. Futbol Ligi'ne düşürülmüştü. Zor dönemlerden geçmesi·ne rağmen 4 sezonun ardından yeniden Premier Lig'e yükselen İskoçya'nın 1872'de kurulan köklü kulüplerinden Glasgow Rangers, 54 kez ligi zirvede tamamlayarak dünyanın en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan takımı konumunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.