Vural'dan HDP'ye anlamlı cevap!

Vural'dan HDP'ye anlamlı cevap!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sözlerine tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun sözlerinin birbiriyle çelişen açıklamalar olduğunu belirterek, "2013 Mayıs’ına dönülürse her şey konuşulabilir diyorsun. 2013 Mayıs’ından önce kiminle konuşuyordun sen? PKK, İmralı, Kandil’le görüşüyordun. Bir taraftan Cumhurbaşkanı, bir taraftan Başbakan ne yaptığını bilmeyen, terörle mücadele stratejisinden yoksun açıklamalarla bu süreçte bir kararsızlık, tereddüt örneği sergilenmektedir. Devletin başındakiler terörle mücadelede böyle kararsız ve farklı açıklamalar yaparlarsa güvenlik güçleri arkalarında bir siyasi irade olduğuna dair nasıl bir güven duyacak? Terörle mücadelede omurgasız duruşlar ve zikzaklardan, birbirlerini ve kendilerini tekzip eden açıklamalardan, terörle mücadele konusunda ne yapacaklarını, nasıl ilerleyeceklerini bilmeyen bir yönetim olduğunu görüyoruz. Bu çelişkili açıklamalara bakıldığında Cumhurbaşkanı ile Başbakan ya ’iyi polis kötü polis’ oynuyorlar, ya ne yapmak istediklerini bilmiyorlar ya da başkanlık sistemini meşrulaştırmak için birbirleriyle çelişen açıklamalar yaparak gerekçe bulmak istiyorlar. Yani amaç terörle mücadele değil" ifadelerini kullandı.

Terörle ilgili dokunulmazlıkların bir an önce ele alınması için müracaatlarını yaptıklarını hatırlatan Vural, "İpe un seren kim? AKP ile CHP çuvallarını almışlar ipe un seriyorlar, al gülüm ver gülüm. Bu konuda adım atmayanlar vicdanlarda mahkum olacaktır. İvedilikle bu konudaki dosyalar ele alınmalı" şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "MHP çakma milliyetçi, Çin malı parti" sözlerine ilişkin ise Vural, "İt ürür kervan yürür. Dinime dahleden bari Müselman olsa. Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütüne koltuk çıkan siyasi uzantıların bizim hakkımızda bunu söylemiş olması, MHP’nin ne kadar doğru çizgide olduğunu gösterir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.