Sızdırılan kimlik bilgilerinde yeni tehlike!

Sızdırılan kimlik bilgilerinde yeni tehlike!
50 milyon TC vatandaşının kimlik bilgilerinin sızmasından sonra, yeni tehlike kapıda.

Türkiye'deki yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin internete sızmasının ardından bu bilgileri çevrimiçi olarak sorgulamanıza izin veren siteler ortaya çıkmaya başladı. Bu sitelere ilgi oldukça yoğun, ancak bazı kullanıcılar, bu sitelerin bilgisayarınıza zararlı bulaştırdığını iddia ediyorlar.

Mernis adıyla internete düşen dosya içerisinde Türk vatandaşlarının kimlik numaraları, doğum tarihleri, ikamet adresleri gibi bilgiler yer alıyor. Bu bilgileri sorgulamanıza izin veren siteler ise yeni bir kimlik avcılığının başlangıç noktası olabilir.

Bazı kullanıcılar, sitelerde sorgulama yaptıktan sonra bilgisayarlarında zararlıyla karşılaştıklarını, bu zararlıların sosyal medya ve banka hesaplarının oturum açma bilgilerini çalabildiğini söylüyor. İddiaya göre bazı sorgulama siteleri tarafından bilgisayara bırakılan cookie (çerez) dosyaları, kötü amaçlı kullanılabiliyor ve tarayıcınızdaki diğer verilere ulaşabiliyor.

Zararlıların hangi web sayfalarında olduğu açıklanmadığından, sızıntıyla ilgili sorgulama sitelerinden uzak durmanızda fayda var.

(CHİP)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.