Davutoğlu'ndan sızdırılan kimlik bilgileri açıklaması!

Davutoğlu'ndan sızdırılan kimlik bilgileri açıklaması!
Davutoğlu, “Gerekli tedbirleri aldık. Benim kişisel verilerim ne kadar mahrem ve önemli ise herhangi bir vatandaşımızınki de o ölçüde önemlidir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye gündemine bomba gibi düşen, 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalınarak internette ifşa edilmesi hadisesini Finlandiya’dan değerlendirdi. Son Bakanlar Kurulunda konunun ele alındığını ve tedbirler için talimat verdiğini belirten Davutoğlu, vatandaşlara ‘endişe etmeyin’ mesajı verdi. Başbakan şunları söyledi: “Bütün vatandaşlarımız bu konularda gerekli tedbirin alındığından emin olmalı. Tabii siber suçlar, bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Devletlere, kurumlara emanet edilmiş kişisel verilerin korunması önem taşıyor. Başbakan olarak benim kişisel verilerim ne kadar mahrem ve önemli ise herhangi bir vatandaşımızın ki de o ölçüde önemlidir. Eğer bazı bilgiler var ki, sormuş olsalardı ben de söylerdim. Evimin adresi bildirilmiş. Gelmek isteyen varsa buyursun. Ben de bunları zikrederim ama nihayetinde bu bilgilerin korunması için gerekli tedbirleri alacağız.” 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da “Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınızda 50 milyon civarında, bu Türkiye’de seçmen sayısına yakın bir rakam. Bildiğiniz gibi YSK seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaşıyor. Bu nereden sızdı, nasıl sızdı bunun araştırılması lazım, tahkik edilmesi lazım, üzerinde durulması lazım” dedi.

BAKAN BİNALİ YILDIRIM: YSK’DAN ALINMIŞ

Kimlik bilgilerinin sızdırma yöntemiyle değil Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınan diskle dağıtıldığını söyleyen Bakan Yıldırım ise “2010 yılında bir şekilde elde edilen kimlik bilgileri yeniymiş gibi servis ediliyor. Bu, malum paralel yapının algı operasyonudur” dedi. TC kimlik numaralarının değiştirilmesine lüzum olmadığını ifade eden Bakan Yıldırım şöyle konuştu: “Şimdi Meclisimiz kişisel verilerin korunmasına yönelik bir kanun çıkardı. Bundan sonra buna benzer yapacakları işlerin hesabını verecekler. Konuyla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı. Hükümet olarak meselenin farkındayız. Bu bir sisteme sızma yoluyla elde edilmiş değil, seçim döneminde partilere verilmiş bilgiler. Kafa karıştırmak, vatandaşı rahatsız etmek için malum örgüt bunu yapıyor. Bunu alenen yapamıyor, başka bir ülkeden yapıyor. Vatandaşlar buna rağbet etmesinler. Vatandaşlara şunu tavsiye ediyorum, ‘ben de var mıyım’ diye merak edip sisteme girme yarışında olmasınlar. Oraya girmek bir tuzaktır.”
PARTİLERE VERİLMEYECEK
Bu arada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TGRT Haber’de yayınlanan  ‘Neler Oluyor?’ programında kimlik verilerinin sızdırılmasına ilişkin şunları söyledi: Seçim Kanunlarının tamamını yeniliyoruz. Yeni düzenlemelerle YSK’nın kişisel verilerinin partilere vermesini belli kurallara bağlayacağız. Kimlik bilgileri, kişilerin doğum yeri ve tarihleri vs. olmayacak. Belki sadece sandık esaslı isim listesi olabilir. O da anonimleştirilmiş bir bilgi olabilir. Böyle bir alternatif var, diğer bir alternatif de hiç vermeyebilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.