Dolar 2,84'ün altında

Dolar 2,84'ün altında
Moody's'in bankacılık sektörüne ilişkin olumsuz açıklamaları ile yükselişe geçen dolar/TL kuru bu sabah yeniden 2,84'ün altına geriledi

Moody's'in bankacılık sektöründe artan maliyet nedeniyle görünümün negatif olduğunu açıklamasının ardından dolar/TL kuru 2,83 seviyelerinden 2,85'in üzerine fırlamıştı. 

Bu sabah ise dün yaşanan yükselişe karşı bir tepki hareketi gözlenen dolar ilk oluşan fiyatlara göre 2,8370 lira seviyelerinden alıcı buluyor.  Euro ise 3,2420 liradan el değiştiriyor. 

Kapalıçarşı'da gram altın 112 liradan, çeyrek altın ise 183,10 liradan satılıyor. Spot altının ons fiyatı da hafif artışla 1229 dolardan işlem görüyor.

MOODY'S AÇIKLAMASI NEYDİ?

Kredi derecelendime kuruluşu Moody's, "Türk bankacılık sisteminin görünümü yavaşlayan ekonomi ve artan fonlama maliyetlerinin etkisiyle negatif" açıklaması yaptı.

Kredi derecelendime kuruluşu Moody's'ten Türk bankalarına yönelik değerlendirme geldi. Moody's, "Türk bankacılık sisteminin görünümü yavaşlayan ekonomi ve artan fonlama maliyetlerinin etkisiyle negatif" açıklaması yaptı. Moody's Türkiye için kredi notu değerlendirmesini Cuma günü yapacak.

PETROL YENİDE 40 DOLARIN ÜZERİNDE

Petrol fiyatları yeniden 40 doların üzerine çıktı, 2 günlük yükseliş yüzde 8 oldu. Petroldeki yükselişte ABD'de petrol stoklarının sürpriz şekilde gerilemesi etkili oldu. Stoklar 80 yılın en yüksek seviyesindeydi. 

Brent petrolün varil fiyatı 26 sent artışla yeniden 40 doların üzerine çıktı ve 40.10 dolardan işlem gördü. ABD ham petrolünün varil fiyatı da 34 sentlik artışla 38.09 dolar oldu.

YEN ZİRVE YAPTI

Yen bugün 17 ayın zirvesine çıkarak Japon ihracatçı şirket hisselerini baskılarken, dolardaki geniş değer kayıpları petrolün yükselişini kolaylaştırdı.

Yendeki yükselişlerle beraber Nikkei endeksi yatay kalırken, Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSI endeksi hafif bir yükseliş gösterdi. Çin, Tayvan ve Güney Kore'de de piyasalar bugün düşüş yaşadı.

ABD'DE HİSSELER YÜKSELDİ

ABD'de ise hisseler dün Pfizer ve Allergan arasındaki 160 milyar dolarlık anlaşmanın iptal edilmesiyle sağlık sektörü hisselerinde yaşanan artış ve enerji hisselerindeki pozitif performansla yükseldi. Dow Jones yüzde 0.64 artışla 17,716.05 puandan kapanırken, S&P 500 yüzde 1.05 artışla 2,066.66 puan ve Nasdaq da yüzde 1.59 artışla 4,920.72 dolardan kapandı.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.