PKK'nın tuzakladığı binalar uzaktan yıkıldı

PKK'nın tuzakladığı binalar uzaktan yıkıldı
Dün Erdoğan terör operasyonlarında bir noktaya dikkat çekmiş ve "Asker/polis tuzaklanmış binalara girmemeli, uzaktan yıkılmalı" demişti ve bugün ise o evler uzaktan patlatılarak yerle bir edildi.

Son olarak Mardin Nusaybin'de içinde asker ve polislerimizin bulunduğu bir bina, bombanın uzaktan kumanda ile patlatılmasıyla birlikte çökmüş ve enkaz altında kalan 6 güvenlik görevlisi şehit düşmüştü.

Bu olayla birlikte kamuoyunda bir tartışma başladı: Askerler o binayı neden uzaktan patlatmıyor?.. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dünkü konuşmasında aynı noktaya temas etti binaların uzaktan patlatılması gerektiğini söyledi.

İLK UYGULAMA ŞIRNAK VE MARDİN'DE

Şırnak ili Merkez ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından, güvenlik güçlerinin üstüne yıkılmak üzere çok sayıda el yapımı patlayıcılar ile tuzaklanan bina, operasyonu icra eden birlikler tarafından fark edilmesi sonucunda gerekli kontrollerin yapılıp boş olduğunun anlaşılması sonucunda kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlama sonucunda bina çöktü. Aynı uygulama Mardin'in Nusaybin ilçesinde de yapıldı.

"YÜKSEKOVA'DA PKK'NIN DEPOSU HAVADAN VURULDU"

Binaların uzaktan patlatılmasına yönelik bir uygulama haberi de Yüksekova'dan geldi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada PKK'nın silah deposu olarak kullandığı binanın hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.