"Euro 2016 Volkan Demirel'in hakkı"

"Euro 2016 Volkan Demirel'in hakkı"
Fenerbahçe, Beşiktaş ve A Milli Takım'ın eski kalecilerinden PTT 1. Lig lideri Adanaspor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi hak ettiğini savundu.

İpekoğlu, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde, Kazakistan maçı öncesinde tribündeki bazı taraftarların tepkisi nedeniyle stadı terk eden ve bir daha A Milli Takım kadrosuna davet edilmeyen Volkan Demirel'le ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Bu konuda en doğru kararı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in vereceğini ifade eden İpekoğlu, "Fatih hocanın, milli takıma uzun zaman hizmet etmiş bir arkadaşımız hakkında biraz daha duygusal düşünmesi gerekir" diye görüş belirtti.

Volkan Demirel'in başarılı bir kaleci olduğunu anlatan İpekoğlu, "Volkan Demirel, Türk futboluna ve milli takımlara çok uzun süre hizmet etmiş ve başarılı bir kaleci arkadaşımız olduğu, grup eleme maçlarında da forma giydiği için, oynasa da oynamasa da Fransa'da olmayı hak ediyor." dedi.

Sahayı terk eden Volkan Demirel'in hareketini "hata" olarak değerlendiren İpekoğlu, şöyle devam etti:

"Volkan Demirel'in bir milli maçta sahadan çıkmaması gerekiyordu. Şartlar ne olursa olsun maç bittikten sonra bu tepkisini dile getirebilirdi. Futbolcular saha içerisinde hiç kimsenin yaşamadığı duyguları yaşıyor. Bir milli maçta kendi seyircin tarafından küfüre maruz kalmak üzücü bir olay. Bu hatayı Volkan yapmıştır ama geriye dönüp baktığınızda hangi futbolcu hata yapmıyor ki? Ondan dolayı da biz büyükler olarak affedici olmamız gerekir diye düşünüyorum. Volkan oynamasa da kadroda olması kime ne kaybettirir? Volkan Babacan'a da haksızlık yapmayalım, görev aldığı maçların hemen hemen tamamında çok iyi bir performans gösterdi. "

 Volkan Demirel, hareketinden pişman olmadığını söylemişti

Sarı-lacivertlilerin takım kaptanı Volkan Demirel, Fenerbahçe dergisinin nisan sayısına yaptığı açıklamada, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye'nin sahasında Kazakistan'la yaptığı maç öncesi tribündeki bazı taraftarların kendisine gösterdiği tepki sebebiyle stadı terk etmesinden pişman olmadığını ancak davet gelmesi üzerine ay-yıldızlı formayı giyeceğini bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.