Başbakan'dan 'dokunulmazlık' açıklaması!

Başbakan'dan 'dokunulmazlık' açıklaması!
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Denis Zvizdiç ortak basın toplantısı yaptı. Başbakan konuşmasında "dokunulmazlık konusunda süreci derhal başlatıyoruz" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar:

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMA TARTIŞMALARI

Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Anayasa'yı değiştirmek istesek de bugün geçerli olan çerçevede yargı kesinlikle yürütmeden ve yasamanın etkisinden bağımsız olarak işlemini sürdürmektedir. Bunların birbirine tahakküm ettiği gibi bir algı yaratmak doğru değildir. Bütün diğer görüşler şahsi görüştür. Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında araba patlatarak o ülke vatandaşlarının canına kastediyorsa zaten o ülke ile manevi bağı kopmuş demektir. Hukuki bağının kopması için de 2009 yılında çıkan kanun neticesinde kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belli. Yeni bir düzenleme yapılacaksa bunu yaparız dedim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi var. Yaşanan durum bundan ibarettir. Şu an vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili bir düzenleme yok. Bu teröristlerin psikolojik ve manevi bağları bu ülke ile kopmuşur, diğer hususlar ayrıca değerlendirilir.

İSRAİL İLE GÖRÜŞMELER

İsrail ile görüşmeler bugünlerde de sürüyor. Eğer talpelerimiz karşılanırsa zaten ondan sonra atılacak adımlar bellidir. Önemli bir zeminde ortak bir zeminde seyrediyor.


DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK MI?

Biz hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Bütün dosyaların gelmesi için de gerekli çalışmaları yapacağız. CHP son olarak meydan okumanın karşısında cesaretleri yürekleri yok. Derhal yapacağımız husus, arkadaşlarla görüştüm "geçici anayasa düzenlemesiyle süreci başlatın" dedim. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.