Alman medyasında 'Erdoğan'lı anket oyunu

Alman medyasında 'Erdoğan'lı anket oyunu
Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler yüksek tempoda sürerken, Alman medyasında Erdoğan'a karşı yoğun bir kara propaganda başlatıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel bir taraftan Türkiye ile temaslarını sürdürürken, diğer taraftan Alman medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhine yoğun bir kara propaganda yürütüyor. Medyanın hakaretlere ve yalanlara son haftalarda hız vermesi dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz haftalarda Alman ZDF kanalı Erdoğan hakkında hakaretler içeren bir klip yayınlamış, gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı. ZDF yaptığı özür açıklamasında “bu bize yakışmadı” demişti.

DİE ZEİT TÜRKİYE’Yİ İÇ SAVAŞTA GİBİ GÖSTERDİ

Alman gazetesi Die Zeit ise bugün “Merkel’in Türkiye politikası” başlığı altında bir taraftan Merkel’in Türkiye tutumunu eleştirirken, diğer taraftan da Türkiye’yi iç savaşın içinde olan, başında bir diktatör bulunan, gazetecilerin baskı altına alındığı bir ülke gibi göstermeye çalıştı.

Haber7'de yer alan habere göre, gazete ayrıca teröre destek veren akademisyenleri de savunarak, “Erdoğan'ı desteklemeyen akademisyenler PKK sempatizanı ilan edildi” ifadelerini kullandı.

STERN DERGİSİ’NİN ANKET OYUNU

Haftalık yayınlanan Stern Dergisi de kara propagandaya uydurma bir anketle dahil oldu. Erdoğan’a hakaret klibinin de sorulduğu ankette, Almanya’daki Türklerin yüzde 55’inin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumunu yanlış bulduğu iddia edildi.

ERDOĞAN ALMANYA’DA YÜZDE 69 OY ALMIŞTI

Ancak anketteki bariz çarpıtmayı, son yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde ortaya çıkan oy dağılımı gözler önüne seriyor.

1 Kasım seçimlerinde Almanya’da AK Parti yüzde 60 oy oranına ulaşmıştı.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’da yüzde 69 oranında oy almıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.