Yırtıcı kuş timi göreve başladı

Yırtıcı kuş timi göreve başladı
Yırtıcı hayvan sesi çıkararak kuşları kaçıran Kuş Timi Atatürk Havalimanı'nda göreve başladı.

Kuş Timi araç üzerinde taktıkları cihazlarla, yırtıcı hayvan sesi çıkararak kuşları kaçırıyor. Kuş sürüsünün havalimanına doğru yönelmesi ve kuş timinin kuşlara müdahale etmesi İHA kameraları tarafından saniye saniye görüntüledi.

UÇAKLARA ZOR ANLAR YAŞATAN KUŞLARA KARŞI MÜCADELE

Her gün ortalama binin üzerinde uçağın inip kalktığı dünyanın en işlek meydanlarından Atatürk Havalimanı'nda, piste girerek uçaklara zor anlar yaşatan kuşlara karşı mücadele hız kesmeden devam ediyor.

HAYVAN SESİ ÇIKARAN ARAÇLAR

Kuşların göç zamanı olması nedeniyle çalışmalarını gece gündüz aralıksız sürdüren Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri, kuşları pistlerden uzaklaştırmak için vahşi hayvan sesi çıkaran araçlar kullanıyor.

Atatürk Havalimanı'nda özel yapılmış iki araç ile kuşlarla mücadele eden Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri havalimanında kuşların uçaklara zarar vermesini önlüyor.

YIRTICI HAYVAN SESİ İLE KUŞLARI UZAKLAŞTIRIYORLAR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri özel yapım iki aracın üzerine taktıkları cihazla, kuşların bulunduğu noktalara giderek yırtıcı hayvan sesleriyle kuşları kaçırıyor.

BELLİ SAAT ARALIKLARINDA DOLAŞIYORLAR

Belli saat aralıklarıyla Atatürk Havalimanı'nda dolaşarak kuşları uzaklaştıran Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri, pisleri ve pistlerin çevrelerini de araçlarla dolaşarak vahşi hayvan sesleri çıkarıyor.

Ayrıca pistlerde bulunabilecek yabancı maddeleri de kontrol ederek, temizliyor.

KUŞLAR UÇAKLARA BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Kalkış ve inişi sırasında kuşa çarpan uçaklar, büyük hasar görebiliyor. Seferden çekilen uçaklar bakıma alınıyor.

Yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisinin 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Bir kuş sürüsünün piste girmesi ve ardından kuş timinin kuşlara müdahalesi de İHA kameralarından saniye saniye görüntüledi. Kuşların piste yaklaşmasının ardından kuş timi harekete geçerek, kuşları cihazdan çıkardıkları sesle kaçırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.