Davutoğlu'nun kızı da yarıştı

Davutoğlu'nun kızı da yarıştı
Bolu'da düzenlenen Liseler arası Oryantiring Grup yarışlarında, Davutoğlu'nun 15 yaşındaki kızı Hacer Büke Davutoğlu da mücadele etti.

Liselerarası Oryantiring Grup Yarışları, Bolu, Balatya, Manisa ve Tokat'ta gerçekleştirildi. AİBÜ'de İzzet Baysal Kampüsü'nde yapılan grup yarışlarına 25 il 41 okuldan 118'i erkek, 111'i kız toplam 229 yarışmacı katıldı. Genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde yapılan yarışlara Başbakan Davutoğlu'nun kızı Hacer Büke Davutoğlu'nun da yer aldığı Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi, takım olarak katıldı.

Hacer Büke Davutoğlu, kampüs içindeki ağaçlık alanda oluşturulan 2.7 kilometrelik parkura yerleştirilen 13 hedefi, elindeki harita ve pusula yardımıyla 43 dakika 27 saniyede bulup yarışmayı tamamladı. Genç erkekler ise 3.7 kilometrelik parkurda 19 hedefi en kısa sürede bularak yarışmayı bitirdi.

davutoglu-nun-kizi-oryantiring-de-mucadele-etti-6849338.jpeg

Oryantiring Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kuş, grup yarışlarında ferdi ve takım olarak dereceye giren sporcuların Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edeceğini söyledi. Kuş, doğada satranç oynamak olarak da değerlendirilen oryantiringde grup yarışlarına ilginin oldukça yoğun olduğunu söyledi.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.