11 şirkete kayyum atandı

11 şirkete kayyum atandı
Zonguldak merkez, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  Sulh Ceza Hakimliğince, Fatih Koleji, Fem-Anafen Dershanesi, Ereğli Fem-Anafen  Dershanesi, Ereğli Fatih Koleji, Çaycuma Anafen Dershanesi ile aralarında iki  otomotiv firması bayisinin de yer aldığı 6 şirket olmak üzere 11 şirkete kayyum  atanmasına karar verildi.
 
Şirketlere bağlı eğitim kurumu ve iş yerlerinde önlem alan polis  ekipleri, ilgili yöneticilere kararı tebliğ ederek binalara girmelerine izin  vermedi. 
 
FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı iddiasıyla atanan 6 kayyumun,  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleriyle  şirketlerin bulunduğu binalara gelerek bugün çalışmalara başlayacağı öğrenildi.
 
Zonguldak'ta FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü  ekipleri, geçen yıl farklı tarihlerde kent merkezi ile Ereğli ve Çaycuma  ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, bazı eğitim  kurumları ve şirketlerdeki aramalarda doküman ve bilgisayarlara el konulmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.