Kamalak'tan 'anayasa' açıklaması

Kamalak'tan 'anayasa' açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, anayasanın değiştirilmesinden yana olduklarını belirtti.

Kamalak, ''Anayasanın değiştirilmesi lazım, bir darbe ürünü olduğu için değiştirilmesi lazım.'' dedi.

Mustafa Kamalak, partisinin Orhangazi İlçe Başkanlığının 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, başkanlık sistemini Türkiye'de ilk defa kendilerinin gündeme getirdiğini ileri sürerek, ''O günün şartları içerisinde 'Cumhurbaşkanını halk seçsin' dedik, onu öne çıkarttık. Bugün de başkanlık sistemine karşı değiliz ama nasıl bir başkanlık sistemi getiriliyor, getir görüşelim. Sanki devlet sırrı gibi nasıl bir başkanlık sistemi olduğunu zikretmiyorlardı. Neticede bizim 'Nasıl bir başkanlık sistemi istiyorsunuz' ısrarımız karşısında bir ay önce bir kitapçık yayınladılar.'' diye konuştu. 

'DOKUNULMAZLIKLAR İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ YOK'

Son zamanların en önemli gündem maddelerinden birisinin de dokunulmazlıkların kaldırılması olduğunu dile getiren Kamalak, şunları kaydetti:

''Anayasanın değiştirilmesi lazım, bir darbe ürünü olduğu için değiştirilmesi lazım. 18 sefer değişikliğe uğramış yamalı bohçaya dönüşmüştür. Maddeler arası irtibatlar kopmuştur. Bütün burada bu değişikliklere rağmen ceberut durumunu koruduğu için değiştirilmesi lazım fakat dokunulmazlıkları kaldırmak için anayasa değişikliğine ihtiyaç yok. Ne anayasa değişikliğinden bahsediyorsun  Salt çoğunluğa bile ihtiyaç yok. Basit çoğunlukla kaldırabilir. Salt çoğunluk anayasal anlamda 276 milletvekilinden oluşur. Basit çoğunluk ise Meclis'teki toplantıya katılanların çoğunluğunun vereceği karardır.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.