Kamu cezası hayatını değiştirdi

Kamu cezası hayatını değiştirdi
Şantajdan aldığı adli para cezası kamu hizmetinde çalışmaya dönüştürülen Cihan Kazan, görevlendirildiği camide temizlik yapıyor.

 

İzmir'de bir arkadaşına şantaj yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, adli kontrol şartıyla serbest kalan Kazan (55), verilen adli para cezasını ödeyemeyince ilgili mahkemece sunulan kamu hizmetinde çalışma seçeneğini kabul etti.

Kazan, bunun üzerine yaklaşık bir ay önce haftanın 5 günü dörder saat bir caminin temizlik işlerini yapmaya başladı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce hakkında verilen tedbire uyup uymadığı takip edilen Kazan, 17 ay kamu hizmetinde çalışarak cezasını tamamlayacak.

Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009'da gittiği İzmir'de bir tanıdığına şantaj yaptığı iddiasıyla hakkında dava açıldığını söyledi.

Dava sonucunda 15 bin lira adli para cezasına çarptırıldığını belirten Kazan, "İtirazlar sonucu para cezası takside bağlandı. İlk taksitini ödedim ancak diğer taksitlerini ödeyemedim. Bunun üzerine ilgili mahkemece cezamı, kamu hizmetinde çalışarak çekmem seçeneği sunuldu. Kabul edince de cami temizliğinde görevlendirildim. Haftada 5 gün 4 saat camide temizlik yapıyorum. Böylece ailem, çocuklarım ve hasta annemle ilgilenebiliyorum." diye konuştu.

"CEZA HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ"

Kazan, camide görevlendirilmesiyle manevi yönden farklı bir yaşama başladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Cezamı camide çekmeye başlayınca ilk hafta cuma namazı kıldım. Daha sonra vakit namazlarını kılmaya başladım. Bu ceza hayatımı değiştirdi. Cami cemaatiyle diyaloglarım arttı, tamamen farklı bir çevreye sahip oldum. Cezayı veren ve cami temizleme seçeneğini sunanlardan Allah razı olsun. Onların sayesinde ibadete yöneldim. Yaşadığım kötü olay hayırlı bir duruma vesile oldu. Cezam benim için manevi açıdan güzel bir kazanç sağladı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.