Müezzinoğlu operasyonun ortasında kalıyordu

Müezzinoğlu operasyonun ortasında kalıyordu
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası’nın müdürü Mustafa Tanrıverdi, Milli Piyade Tüfeği ile milli üretim MP5’in proje ve çizimlerini satarken suçüstü yakalandığı restoranta Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun yemek için geldiği ortaya çıktı.

“Polisin adım adım izlediği Tanrıverdi, alıcı ile buluşma noktası olarak Eskişehiryolundaki bir lokantayı vermişti. Organize Şube polisleri lokantaya önceden gidip hazırlık yaptı. İşletme sahiplerine önceden bilgi verildi, dikkat çekilmemesi için de müşterilerin alınması ve hiçbir şey yokmuş gibi davranılması istendi. Tanrıverdi’nin projeleri satacağı işadamıyla oturacağı masa belirlendi, yan tarafındaki masaya ise 2’sikadın 4 polis, müşteri gibi oturup yemek söyledi. 

Suçüstü yapmak için hazırlanan plan istendiği gibi gidiyordu. Tanrıverdi de saat 18.30 gibi lokantaya gelerek işletmecilerin yönlendirmesiyle polisin oturduğu masanın yan tarafındaki masaya yönlendirildi. Operasyon için her şey tamamdı, sadece Tanrıverdi’nin projeleri verip para alırken suçüstü yapılması kalmıştı. Ancak tam bu hazırlıklar olurken beklenmedik bir durum yaşandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun korumaları lokantaya gelip önceden önlem almak istedi. Zira Müezzinoğlu da akşam yemeğini o lokantada yemeye karar vermişti. 

HAYALİNDEKİ AKŞAM YEMEĞİNİ YİYEMEDİ
Operasyonu yapacak birim önce şaşkınlık yaşadı. Telsiz kulaklıklarını, sirenlerini saklamayan korumaların Tanrıverdi’yi ürkütmesi endişesiyle hemen B planına geçildi. Masadaki polislerden biri kalkarak, Müezzinoğlu’nun korumalarının yanına gitti. Operasyonu anlattı. Korumalar, bakanı lokantaya getiren ekibi uyardı. Bakan Müezzinoğlu hayalindeki akşam yemeğini yiyemedi, ama Türkiye’nin kritik askeri bilgilerini satan bir kamu görevlisi, tereyağından kıl çeker gibi yakalandı.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.