Başbakan'dan ilk ders!

Başbakan'dan ilk ders!
Başbakan Davutoğlu AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin açılışında konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Sürekli EğitimMerkezinin (AKSEM) ilk ders programına katıldı.

Başbakan Davutoğlu AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin açılışında konuştu. 

İşte Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları;

12 Eylül dönemi demokrasinin önüne geçmeye çalıştılar. 28 Şubat'ın karanlık güçleri darbeci bir gücün ürünüdür. Biz bu zihniyetin karşısındayız. Sonsuna kadar biz burdayız. O günlerde bize başka ülkelerin adreslerini gösterdiler. Biz buraya geçici bir bağla bağlı değiliz. Bizim siyasetimiz bu ülkenin asli sahiplerinin sesi olarak devam edecektir. 

Birinci esas olarak bizim siyasetimiz bütün insanlık geleneğinden besleniyor. Ak Parti bugünkü mazlumların sesidir. Cumhuriyet tarihimizde birçok siyasi parti doğmuştur. Hiç bir parti Ak Parti kadar konuşulmamıştır. 

"TARİHİN NESNESİ DEĞİL, ÖZNESİ OLMAYA GELDİK"

Biz siyasetin nesnesi olmaya değil, biz siyasetin öznesi olmaya, biz tarihin nesnesi değil öznesi olmaya geldik. Ak Parti, birçok ülkede partilere ilham olduk. 

Filistin halkı hak, adaet aradığında yüzünü bize döndü. İsrail Filistin üzerinde harekat yaparken, Filistin halkı elinde al bayrak ile bizi bekliyordu. 

Türk olmak; adetli olmak, şefkatli olmak demektir. 

"AK PARTİ MAZLUM MİLLETLERLE BERABERDİR"

Daha önceki partilerin adı hiç bir yerde bilinmiyordu. Somali'de  Türkiye uçağını bekleyenlerin hareketidir Ak Parti. Üye sayımız 10 milyonla sınırlı değil. Mazlum milletler bizlerin yanında bizimle beraberdir. 

17 Aralıklar sadece bize karşı, bizi yıkmak için yapılmış hareketler değildir. 

Filistin BM'de tanındığında Türkiye Başbakanı orada bulunmazsa Filistin orada yetim kalır. 

Dünyanın neresinde olursa olsun insan onuruna saldıran kim olursa karşısında bizi bulur. Bu bizim en temel siyasi ilkemizdir. Biz özgürlükçüyüz. Biz kimsenin kula kul olmasına izin vermeyiz. 

Bizim siyasetimiz milli bir temelden hareket etse de, evrensel bir siyasi bir eylem ve söylem hareketidir. 

"BORÇ İSTEYEN DEĞİL, BORÇ VEREN BİR TÜRKİYE VAR"

2023 hedeflerimizle küresel bir güç olacağız. 14 yıl önce başımız önümüzde bir millettik. Şimdi ise borç isteyen değil, borç veren bir Türkiye var. Kendi helikopterini uçaklarını üreten bir Türkiye var. Bu vizyon hareketinin ürünüdür. 

14 yıl için bize nice saldırılar oldu, nice komplolarla karşı karşıya kaldık. Bunların hiçbiri bizi yıkamaz. Her saldırı bizi güçlendirdi. 7 Haziran'dan sonra bizi yıktı sananlar cevabını 1 Kasım'da aldı.

Biz terörden, 7 düvelin saldırmasından korkmayız. Bu saldırılar bizi daha da güçlendirir. Bizim aramızda şahsi menfaati olanların yeri yoktur. Biz temelimizdeki ahlaki özü kaybetmeyeceğiz. 

Dokunulmazlık dosyası geldiğinde çekineceğimizi sandılar. Ama biz buradayız. MHP var mı?, HDP var mı? CHP var mı? hiçbiri yok. Ama biz buradayız. 

Bizim tek bir hırsımız var. Bizim hırsımız Türkiye Cumhuriyeti'ni güçlü ve kudretli bir devlet yapma hırsıdır. 

AK PARTİ AHLAKİ BİR HAREKETTİR

AK Parti, siyasi bir hareket olmadan önce ahlaki  bir harekettir. Ahlaki özümüzü her ne surette olursa olsun mutlaka koruyacağız.  Ahlaki özden kopan bir siyasi hareket bir müddet sonra bir çıkar grubu haline  dönüşür. Modern siyaset bilimi ne derse desin, çıkar çatışmaları üzerinde ne  kadar siyaset teorisi üretilirse üretilsin ben AK Parti gençlerine, AK Parti  hanımlarına güveniyorum, AK Parti teşkilatlarına güveniyorum. Her zaman  diyecekler ki 'Biz bir çıkarın peşinde değil ahlaki bir idealin peşindeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.