Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye'de hastane açılışında vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Şehirimize dünya çapında sağlık tesisleri kazandırıyoruz. Sağlıktan daha büyük mutluluk olmadığına dair çok veciz ifadeler var. Hamd olsun çok ciddi adımlar attık. Büyük adımlar attık.

Bugün geriye dönüp baktığımızda vatandaşımızı en çok mutlu ettiğimiz hizmetlerin başında sağlık ve eğitimin olduğunu görüyoruz. 

HAKARET ETMEKLE SİYASET PRİM YAPMIYOR

İnsanoğlu çabuk unutuyor. Bilhassa yaşı 30'un altında olanlar 2002 öncesi Türkiyesinin sağlık hizmetlerinin ne durumda olduğunu bilmezler.

Sağlığa erişim bir hayaldir. Anamuhalefetin başında olduğu zatın SSK'nın başında olduğu dönemi bir araştırın, öğrenin. Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset.

BİZ SENİ ÇOK İYİ TANIRIZ

Acil servislerde insanların nasıl can çekiştiğini çok iyi biliriz. Vatandaşın doktorun verdiği ilacı alamadığı dönemi çok iyi biliriz. Kimdi o zamanlar genel müdür, bu beyefendi. Biz seni çok iyi tanırız. 

AİLE HEKİMLİĞİ DUYULMUŞ GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİLDİ

Hastalara senet imzalatırlar, ödenmezse, hastanede rehin tutulurdu. Bırakın daha ileri gideceğim; ölü bile parası ödenmezse morgta rehin tutulurdu. Bu ülke o dönemleri gördü. İşçinin, memurun ayrı hastaneleri vardı, adam akıllı hizmet yoktu. Cihazı bulsan doktoru, doktoru bulsan cihazı bulamazdın. Aile hekimliği duyulmuş, görülmüş şeyler değildi.

Son 13 yılda ambulansa sayımızı 617'den 5 bin 855'e çıkardık. Ayrıca uçağından, helikopterine... Bitmedi, karda kışta dağlara tırmanacaksın, nerede... Şimdi karda çıkabilmek için paletli ambulanslarımız var. Terör bölgelerine yönelik zırhlı ambulanslarımız var. Her durum için ambulanslarımız mevcut. Yapılmış olan sağlık tesis sayısı bin 78'di. 13 yılda toplam bu sayıya 3 bin 228 sağlık tesis inşa ederek milletimizin hizmetine sunduk. Hastane odalarını koğuş sisteminden çıkarıp tek, çift bazı yerlerde üç odalara dönüştürdük, buna devam ediyoruz.

HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR

Yeni sağlık yatırımları sürüyor. Hayalim gerçekleşiyor. Şehir hastaneleriydi... Gecikmeli de olsa şehir hastanelerimizi yapıyoruz. 18 farklı şehirde şehir hastanelerimizin inşası sürüyor. Bu hastanelere girdiğimiz zaman yok yok. Her şey orada yapılıp çıkacaksınız. Adres Amerika'nın Cleveland'ı değil, her şehrin hastanesi olacak. 

"NASIL YAPTINIZ' DİYE SORUYORLAR"

Bugün Türkiye kendi vatandaşlarımızla birlikte, yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelenlere sağlık hizmeti veriyor. Vatandaşlarımız yurt dışına giderdi, şimdi yurt dışında buraya geliyorlar. Alan el olmaktan çıktık, veren el haline geldik. Sağlık alanında da hizmet veren konumuna ulaştık. İncelemeye gelen heyetler'Siz sağlık bu reformunu nasıl yaptınız' diyorlar. Bunların hiçbir kendi kendine olmadı. Gerisinde emek, alın teri, vizyon var.

Türkiye birilerinin göstermek istediği veya terörle perdelenmeye çalışıldığı gibi krizlerle mücadele eden bir ülke değildir, olmayacaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda kararlı şekilde ilerliyoruz. Hem terörle mücadele edeceğiz, hem de insani duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Bunların hiçbir diğerinin alternatifi değildir. Türkiye'nin bunları ayrı ayrı yürütecek güce sahiptir.

Bunun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. 

PENSİLVANYA'YA ÇAĞRI

Sene 99, Pensilvanya'ya git, bazı tohumlar at. Türkiye devletini nasıl ele geçiririz. Niye kaçtın, niye gelmiyorsun, birileri koruma altına mı aldı seni, gel. Zaten bunlarda imam çokmuş. Hepsi de kaçıp gidiyor. Bir kısmı cezaevinde, bir kısmı değişik ülkelerde dolaşıyor. Ne demiştik, inlerine gireceğiz. Girdik, giriyoruz, girmeye devam edeceğiz. Legal görünüm altında illegal terör örgütlerine bu ülkede müsaade edilmeyecek. 

SAĞLIK GÖREVLİLERİNE SALDIRILAR

Zaman zaman sizlere yanlış yapıldığını duyuyorum. Acil servislerde, kliniklerde, personelimize yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Bunlar insani, vicdani değildir. Bu tür yanlış yollara sapanları uyarmak istiyorum. Hiçbir gerekçe bu kardeşlerimize yönelik saldırıları mazur gösteremez. Terörle mücadelenin yoğun olarak sürdüğü yerlerde çok büyük başarı hikayeleri yazıyorlar. 

İstanbul'un güzellikleri yanında zorlukları olduğunu burada yaşayanlar bilir. İstanbul'da yaşamak da çalışmak da bir ayrıcalıktır. Hastane binalarımızla sizler bu ayrıcalığı çok daha ileri düzeye taşımış oluyorsunuz. 

Hastane binalarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Personelimize başarılar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.