İstanbul'da Alparslan Türkeş için mevlit okutuldu

İstanbul'da Alparslan Türkeş için mevlit okutuldu
ALPARSLAN Türkeş'in 19. ölüm yıldönümü nedeniyle, MHP İstanbul İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Süleymaniye Camii'nde mevlit okuttu.

Mevlite, başta MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş olmak üzere pek çok partili katıldı.

Mevlit öncesi Süleymaniye Camii'ne gelen partililer ikindi namazı kıldı. Namaz sonrası Alparslan Türkeş için camide mevlit okutuldu. Mevlit sırasında, MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın da dua ettiği görüldü. Dua eden partililere daha sonra çıkışta lokum dağıtıldı.

"MHP'NİN LİDERİ VE YÖNETİCİLERİ GÖREVİNİN BAŞINDADIR"

MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, çıkışta gazeteciilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İstanbul Ülkü Ocakları 19. ölüm yıldönümü münasebetiyle Başbuğumuz ve bütün şehitlerimiz için mevlit okuttu. Bütün ülküdaşlarımız buna riayet etti. Binlerce vatandaşımız dua için buraya geldi. Kongre hukuka intikal ettiği için onunla ilgili bir değerlendirme yapmaya gerek yok. Ama Milliyetçi Hareket kendi içindeki meseleleri kendi içinde çözecek geçmiş, tarih ve kabiliyete sahiptir. Milliyetçi Hareket Partisi'ne kimse dışarıdan yol ve istikamet belirleyemez. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 47 yıllık yetişmiş kadroları kendi içerisinde yaşanan bugünkü süreçteki sıkıntıları giderecektir. Dışarıda, bugün içeride yaşanan sıkıntılardan bir sonuç elde edileceğini bekleyenler yanılıyorlar. Onlar büyük bir hüsrana uğrayacaklar. Milliyetçi, ülkücü camia bugün Başbuğumuzun vefatının 19. sene-i devriyesinde okutulan mevlitte bir araya geldi. Alparslan Türkeş'in yetiştirmiş olduğu ülkücüler, kendi siyasi organizasyonuna da dışarıdan engellemelere ve ötelemelere müsaade etmeyecektir. Hukuka sirayet etmiştir, hepimiz takip ediyoruz. Milliyetçi, ülkücü hareket kuruluşundan bugüne kadar hukuka her zaman riayet etmiştir. Hukuk ne karar verirse, onu uygulayacaktır. Milliyetçi, ülkücü camia yoluna devam etmektedir. Hiçbir güç o yürümüş olduğu yola engel olamayacaktır. Ama bilinmesi gereken bir şey vardır; Milliyetçi Hareket'in lideri, yöneticileri ve kadroları görevinin başındadır."

Mevlit sonrası bozkurt işareti yaparak toplu hatıra fotoğrafı çektiren partililer daha sonra camiden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.