"Üst düzey bürokratlar Gül ekibine katılıyor"

"Üst düzey bürokratlar Gül ekibine katılıyor"
Adnan Öksüz, son dönemde Abdullah Gül cenahından çarpıcı haberler geldiğini belirterek, emekli olan ya da emekli olması istenen bazı üst düzey bürokratların Abdullah Gül ekibine katıldıklarını ileri sürdü.

Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Adnan Öksüz, son dönemde Abdullah Gül cenahından çarpıcı haberler geldiğini belirterek, emekli olan ya da emekli olması istenen bazı üst düzey bürokratların Abdullah Gül ekibine katıldıklarını iddia etti.

Adnan Öksüz'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İki yeni gelişmeden sizleri de haberdar etmek istiyorum;

Birincisi şu; emekli olan ya da emekli olması istenen bazı üst düzey bürokratların Abdullah Gül ekibine dâhil oldukları, bu isimlerin bundan böyle Gül için çalışacakları haberleri geliyor. Bu çerçevede bazı isimler de telaffuz ediliyor… Bu gelişmeyi, şu aşamada çok fazla dillendirilmese de “geleceğe yönelik” bir hazırlığın ipuçları olarak değerlendirmek gerekir mi, gerekmez mi?

İkincisi de, bazı illerde Abdullah Gül’e yakın kimi isimlerin olası “il başkanlığı” için yoklama, nabız tutma çalışmaları yapması… Burada da somut örneklerden bahsediliyor…

***

Abdullah Gül, AKP’nin önde gelen isimlerindendi.

Bu parti bünyesinde, Başbakanlık, Bakanlık yaptı. Cumhurbaşkanı seçildi. Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra 2. isim olarak anıldı, hep!

Cumhurbaşkanlığı süresinin hemen bitiminde gerçekleştirilen Olağanüstü Kongre, Gül’ün AKP’nin başına gelmemesi için planlı bir atraksiyon olarak algılandı, kamuoyunda...

Gözler önünde yaşandı; bundan sonraki süreç de esasen ilginçti; Abdullah Bey, ziyaret ettiği illerde AKP İl Başkanlıklarına hiç uğramadı, yorum da yapmadı. Partinin davetlerine de hep mesafeli durdu.

***

Son dönemde AKP’nin kuruluşundaki çekirdek kadroda yer alan, aralarında Bülent Arınç, Hüseyin Çelik’in de bulunduğu isimlerin, Abdullah Gül’le dirsek temasları sır değil!

Bütün bu satırlardan yola çıkarak, “Abdullah Gül yeni parti kuruyor” demek her ne kadar “zorlama” bir yorum olsa da o cenahta ilginç bazı kıpırdanmaların olduğunu/olabileceğini de ifade etmek gerekir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum