Devlet Bahçeli bozma güvencesi mi aldı?

Devlet Bahçeli bozma güvencesi mi aldı?
Tecrübeli gazeteci Mehmet Ocaktan'ın köşesine taşıdığı söylentilere göre, Devlet Bahçeli mahkemenin kurultay kararının bozulacağına dair güvence aldığı için Yargıtay'a temyize gitti.

Karar gazetesi yazarlarından, bir dönem AK Parti'den milletvekilliği de yapmış bir isim olan Mehmet Ocaktan, MHP'deki son gelişmeleri değerlendirirken, çarpıcı bir "söylenti"yi gündeme getirdi.

Mehmet Ocaktan, koltuğu sallanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kurultaya gidilmeli" yönündeki mahkeme kararını Yargıtay'a taşımasıyla ilgili "Açıkçası pek itibar etmiyorum ama mesela, 'Eğer Bahçeli kararın bozulacağından emin olmasaydı ya da bir takım güvenceleri almasaydı Yargıtay yolunu tercih etmezdi' şeklinde yaygın bir söylenti var ki, doğrusu bu kafaları biraz karıştırıyor..." diye yazdı.

Ocaktan'ın Karar'daki yazısının ilgili bölümü şöyle:

"MHP’ye gelince; orada işler daha da karışık... Devlet Bahçeli 13 yıldır yapılan bütün seçimlerde henüz yerinde saymanın dışında kayda değer bir başarı hikayesi yazabilmiş değil. 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya koyduğu negatif performansla 1 Kasım’da kendisiyle bile yarışmaya mecali olmadığını adeta kanıtlayan bir tablo ortaya koydu.

Doğal olarak ‘ipler benim elimde’ mantığı ile artık liderliğini sürdürmesi mümkün gözükmüyor. Ayrıca da başarısızlık ilanihaye sürdürülebilecek bir kariyer değil.Nitekim yasal olarak gerekli orana sahip delegenin talebi üzerine mahkeme kongrenin hemen yapılmasına karar vererek MHP’nin kurultay rotasını çizmiş oldu.

Ancak Bahçeli’nin kurultaya gitmek gibi bir niyeti yok. Oysa MHP esas itibariyleBahçeli’nin partisi ve dolayısıyla bu durumda direnmenin mantıksal bir izahı olamaz. Gidersiniz kurultaya, böylece hem liderliğinizi yeniden tesciller hem de demokrasinin kalitesini artırırsınız.

***

Devlet Bahçeli yerel mahkemenin kararını Yargıtay’a taşıyacaklarını açıkladığına göre demek ki siyasetin doğal seyri içinde akışına izin vermeyecek demektir. İşte tam da bu noktada siyasi kulislerde bir takım söylentiler sörf yapmaya başlamış bulunuyor. Açıkçası pek itibar etmiyorum ama mesela, “Eğer Bahçeli kararın bozulacağından emin olmasaydı ya da bir takım güvenceleri almasaydı Yargıtay yolunu tercih etmezdi” şeklinde yaygın bir söylenti var ki, doğrusu bu kafaları biraz karıştırıyor...

Pek tabiidir ki kurultayın durdurulması yönünde çıkacak bir karar, hem MHP’nin ayarlarını bozacak hem de yeni spekülasyonların üretilmesine kapı aralayacaktır.

Unutmayalım, eğer partilerde demokratik mekanizmalar işlemez hale gelirse ya da getirilirse, siyasete ‘siyaset dışı bir akıl’ yön vermeye başlar ki sonuçta kaybeden demokrasi olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum