İbrahim Kalın Cenevre'yi işaret etti

İbrahim Kalın Cenevre'yi işaret etti
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Halep'e operasyon hazırlığıyla ilgili soruyu cevaplarken Cenevre'ye işaret etti.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinin dönem başkanlığını Türkiye alacak.

KATILIMI EN YÜKSEK ZİRVE

İstanbul'daki zirve katılımı en yüksek zirve olacak. Suriye'nin üyeliği son hadiselerden sonra askıya alınmıştı. 56 üye ülkenin hepsinin temsilcileri zirvede olacak.

Zirve sonunda nihai bildiri kabul ediliyor. Filistin davası ve Kudüs'e ilişkin karar tasarısı ele alındı. Önümüzdeki 10 yılla ilgili bir eylem planı hazırlandı.

2025 Eylem Programı Başlığı ile zirvede kabul edilecek. İstanbul deklerasyonu hazırlandı. Zirvede kamuoyu ile paylaşılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığını yaptığı İSEDAK ile ilgili maddeler de nihai bildiriye girdi. 

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İÇİN ÇAĞRI YAPILACAK

Filistin davası ve Kudüs karar tasarısı önem arz ediyor. Kudüs meselesi her zaman önemli başlıklardan biri olmuştur. Son dönemde yaşanan hadiseler etraflı bir şekilde ele alınacak.

İsrail işgalinin sona ermesi, iki devletli çözüm için çağrı yapılacaktır. İslam dünyasının ana gündemini oluşturan konular ele alınacak. Terör örgütleriyle nasıl mücadele edileceği, ekonomik ilişkiler ile ilgili müzakereler de yapılacak.

TÜRKİYE - İSRAİL İLİŞKİLERİNİN GELECEĞİ

Müzakereler devam ediyor. Türkiye'nin çerçevesi bellidir. Henüz bir metin üzerinde anlaşmaya varılmış değil. Gazze'de yaşananlar kabul edilemez. İnsani yaşam şartlarının sağlanmasında ısrarcı olduk. Filistin'e yönelik ablukanın son bulması gerekir. 49 yıllık işgalin sona ermesi gerekir. 

HALEP'LE İLGİLİ HABERLERİN BUGÜNLERDE ÇIKIYOR OLMASI ENTERESAN

Suriye görüşmeleri Cenevre'de siyasi geçiş sürecinin sağlanması amacıyla devam ediyor.

Halep ile ilgili haberlerin çıkıyor olması enteresan. Sahada Halep'e yönelik operasyonların devam ediyor olması Suriye rejiminin samimi olmadığını ortaya koymaktadır.

BM Özel Temsilcisi de ilkeler bildirisi hazırladı. Mevcut çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması öngörüldü. Bunların hiçbiri uygulanmadı.

Bizim muhtemel yeni göç dalgası ile ilgili endişelerimiz de devam ediyor. En yakın merci olan Türkiye'ye gelecekler. Belki yeni bir mülteci krizi çıkacak. Tabii biz bunu arzu etmiyoruz. Umarız sahadaki gelişmeler böyle bir netice doğurmaz.

ALMAN ZDF'NİN ERDOĞAN'A HAKARETİ

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı'na ve bir halkı hedef alarak galiz ifadelerle yapılan saldırıların ne ifade ne de basın özgürlüğüyle hiçbir ilgisi yoktur. Bu bir suçtur. Alman makamları yakından takip ediyor konuyu, biz de takip edeceğiz. 

"VALİ DEVRE DIŞI KALDI" İDDİASINA CEVAP

Terörle mücadele kapsamında kapsamlı operasyonlar yürütülüyor. Söz konusu ilgili bir yanlış anlaşılma söz konusudur. Vali ilgili askeri birimden yardım talep eder ve askeri birim o ile gelerek terörle mücadeleyi yürütür. 

Bu karar verildiikten sonra operasyonu yürüten oradaki en yüksek rütbeli komutandır. Vali buradaki çalışmayı koordine eder. Ama sahadaki operasyonu tabi ki en yüksek rütbeli komutan yönetir. 

Bunu yeni bir şey gibi yansıtmak doğru değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum