İsrail askerlerinden silahları geri istedi

İsrail askerlerinden silahları geri istedi
İsrail Ordusu eski askerlerin hatıra olarak yanlarında götürdüğü yüzlerce silah ve el bombasının iade edilmesini istedi.

 

‘Dolabınızı boşaltın, ekipmanlarınızı orduya teslim edin’ adıyla İsrail Ordusundan başlatılan kampanyada, ordudan ayrıldıktan sonra teslim edilmeyen silah, el bombası ve mühimmatın iade edilmesi istendi.

YARGILAMA YAPILMAYACAK

Askeri üslerde ve polis merkezlerinde 100 toplama noktası oluşturulurken, teslim sırasında hiçbir soru sorulmayacağı ve yargılama yapılmayacağının garantisi verildi.

İadesi istenen silah ve mühimmatın yanında bot, uyku tulumu ve soğuğa dayanıklı kıyafet gibi malzemeler de bulunuyor. Tuğgeneral Yoram Azulai 3 hafta önce başlatılan kampanya kapsamında binlerce kişinin görevini yerine getirdiğini ifade ederek hiçbirinin isminin dahi alınmadığını belirtti.

İADE EDİLEN MALZEMELER

Ordu sözcüsünden yapılan açıklamada ise şimdiye kadar 220 silah, 20 bin parça üniforma, 700 bin mermi ve el bombası, bin patlayıcı ve bin 300 piroteknik cihazın iade alındığını bildirildi. Teslim edilen silahlar arasında 1948 ve 1973 yılındaki savaşlardan kalma çok eski parçaların da bulunduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.