Mehmet Aslan öldürülen cani için ne dedi?

Mehmet Aslan öldürülen cani için ne dedi?
Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, kızının katillerinden Suphi Altındöken'in öldürülmesine ilişkin, "Sevindim desem yalan söylerim, üzüldüm desem yine yalan söylemiş olurum" dedi.

Özgecan'ın babası: Sevinmedik, üzülmedik de

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katillerinden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasını değerlendiren Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, "Haberi duyduğumda ne hissedebilirim ki sevindim desem yalan söylerim, üzüldüm desem yine yalan söylemiş olurum. Kompleks duygular içerisindeyim" dedi.

Aslan'ın ailesi, gazetecilere, kızlarının katillerinden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölmesi ve babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasını değerlendirdi.

Baba Aslan, olayı ilk olarak tesadüfen karşılaştığı bir arkadaşından öğrendiğini belirterek, "Haberi duyduğumda ne hissedebilirim ki sevindim desem yalan söylerim, üzüldüm desem yine yalan söylemiş olurum. Kompleks duygular içerisindeyim" ifadesini kullandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katletilmesiyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken cezaevinde vuruldu. Katil zanlısı oğul hastanede can verirken, babası ise tedavi altına alındı. Olay, dün Adana Kürkçüler Cezaevi'nde yaşandı. 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile suç ortağı babası Necmettin Altındöken, cezaevinde silahlı saldırı sonucu yaralandı. Baba-oğul, ambulansla hemen Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Tedavi altına alınan babası Necmettin Altındöken'in ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

videogaleri.gif


2 MÜFETTİŞ SORUŞTURUYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan saldırı sonrası Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'ne giderek inceleme yaptı. Olayda kullanılan tabancanın 6.35 milimetre çapında olduğu belirlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce de 2 kontrolör görevlendirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro ekiplerinin olayın ardından soruşturma başlatıldı. Cinayet zanlısının 50 yıla hükümlü birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan A.G olduğu öğrenildi. A.G ifadesinde tabancayı tuvaletten aldığını söylediği öğrenildi.KIZIMI GERİ GETİRMEZÖzgecan'ın annesi Songül Aslan, kızının katili Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Gazetecilerden ısrarı üzerine anne, “Olayla ilgili benim haberim yok. Hiçbir şey benim kızımı geri getirmez. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyoruz” dedi. Baba Özel bir TV kanalına bağlanan Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan da, “Şu an çok net söylüyorum üzüldüm, ölmemeliydi. Bu kadar basit ölmemeliydi, yaşamalıydı” dedi. Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.Silahı tuvaletten aldımSuphi Altındöken'i öldürüp babasını yaralayan A.G,cinayet silahını tuvalette bulduğunu iddia etti.

"Bütün bunlar olmasaydı keşke"

Sonrasında söylenen "keşkelerin" çözüm olmadığını ifade eden Aslan, "Bütün bunlar olmasaydı keşke ama görüyoruz ki hala daha devam ediyor. Bunun hikmetini bilen varsa beri gelsin. Bunun sebeplerini bilene de aşk olsun" diye konuştu.

Aslan, "karanlıkla aydınlığın savaşının" her zaman devam edeceğini belirterek, bir gazetecinin, "toplum vicdanı rahatlamış mıdır?" şeklindeki sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Şunun tespitini yapabilmiş olsaydık, görüşünüze katılırdım. Bu dünyada kalbinde kötülük taşıyan sadece 3 insan vardı, onlar yok edilerek dünya kurtuluşa erdi. Daha çok var... Bunların hepsini öldürelim mi? Ne yapalım? Bunlar Mars'tan gelmedi, bunlar da bir annenin, babanın, dayının, çocukları ve yeğeniydi. Bu aileler sadece kendi çocuklarını, yeğenlerini korumak yerine biraz da diğer çocuklara, garip, boynu bükük kimsesizlere sahip çıkar, onların başlarını okşarlarsa 'bana değmeyen yılan bin yaşasın' dedikleri o yılan bir gün kapılarını çalmaz, aksi halde çalacak."

Anne Songül Aslan ise şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu duruma ne üzüldüm, ne sevindim. İlahi takdir diyorum, Allah herkesin yardımcısı olsun, herkes hak ettiğini bulsun diyorum. Haberi alınca hiç sevinmedim, kızım geri gelmeyecek. Sevinmedim, sevindim dersem yalan söylerim."

Altındöken'in otopsi işlemleri tamamlandı

Adana Kürkçüler Cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen hükümlü Ahmet Suphi Altındöken'in Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Yakınları tarafından kiralanan özel bir cenaze aracına konulan Altındöken'in cenazesi, defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.

Bu arada, cenaze aracı için Adana'daki merkez ilçe belediyeleriyle görüştüklerini belirten Altındöken'in yakınları, gece cenaze aracı olmadığını ancak sabah saatlerinde araç verebileceğinin söylenmesi üzerine özel araç kiraladıklarını aktardı.

Tarsus'ta defnedilemedi

Cenazenin bir an önce defnedilmesini isteyen Altındöken'in yakınlarına Tarsus Şehir Mezarlığı yetkilileri, belediye meclisinde daha önce alınan karar nedeniyle gece defnin yasak olduğunu, morgda da yer bulunmadığını belirtti.

Aileyle de yapılan görüşmelerin ardından cenaze polis nezaretinde aynı araçla yeniden Adana'ya götürüldü.

Adana Devlet Hastanesine getirilen cenaze buradaki morga konuldu.

Öte yandan aile yakınları, Tarsus'ta cenazenin güvenlik gerekçesiyle kabul edilmediğini belirterek, bundan sonraki süreci takip edeceklerini, cenazenin yetkililer tarafından Adana'daki kimsesizler mezarlığına gömülebileceğini bildirdi.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum